Selektor Nemačke-Armin Emrih: "Srećno smo uzeli dva boda!" - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Selektor Nemačke-Armin Emrih: "Srećno smo uzeli dva boda!"

Selektor Nemačke-Armin Emrih: "Srećno smo uzeli dva boda!"

0 komentar

Na press konferenciji odmah posle meča čuli smo pohvale za hrabru i borbenu igru Srpkinja, kao i konstataciju nemačkog selektora Armina Emricha da je njegova ekipa srećno došla do bodova.

Selektor Časlav Dinčić je u nekoliko rečenica prokomentarisao utakmicu:

-Teško je sad nešto pametno reći posle ovakve utakmice. Imali smo bod, ali propustili smo tu šansu. Ne mogu nikom da zamerim, ipak su ove mlade devojke igrale protiv takvih igrača kao što su Jurak, Krause, Englert koja je skinula dosta lopti u drugom poluvremenu. Mogu da čestitam mojoj ekipi na velikoj borbenosti koju su pokazale. U prvom poluvremenu puno problema sa Jurak, odbrana nam nije baš funkcionisala u nekim segmentima. Bili bi zadovoljni sa bodom, ali mi svakako moramo dobiti zadnju utakmicu protiv Makedonije. Nama će ova utakmica mnogo koristiti u budućnosti, sada samo treba podići ekipu. Nadam se da ćemo ponoviti ovu borbenost i pobediti Makedoniju za dva dana.

Najbolji strelac Srbije i u ovoj utakmici sa 8 golova, Andrea Lekić nije krila tugu zbog poraza:

-Nema ništa teže od ovoga. Najteže je ovako izgubiti jer najviše boli. Nismo se snašli u kritičnim trenutcima, promašili smo 3-4 zicera od kojih je jedan bio moj. Sreća nije bila na našoj strani, Sanju ne mogu da krivim za onu loptu, bilo ko od nas je mogao da se nađe u istoj situaciji. Okrećemo se sledećoj utakmici, čestitam ekipi Nemačke na pobedi.

Selektor Nemačke, Armin Emrih, pohvalio je srpski tim i izrazio nezadovoljstvo zbog kašnjenja utakmice:

-Bila je to vrlo teška utakmica. Stvari pre početka utakmice se nisu odvijale kako treba, utakmica je kasnila i zagrevanje nije odrađeno u uobičajenom ritmu. Imali smo respekt prema Srbiji, znali smo da ih predvodi dobra Andrea Lekić. Nismo uspeli da napravimo veće vođstvo kada smo imali šansu i srećno smo uzeli dva boda.

Najefikasnija u nemačkoj ekipi sa 8 golova, Grit Jurak je bila kratka u oceni meča:

-Odigrala sam mnogo utakmica u karijeri, ali nikada nisam doživela ovakve probleme sa kašnjenjem. Mislim da je publika uživala u borbenoj igri i sihurno je viđen dobar rukomet.

iz Skoplja

BALKAN-HANDBALL TEAM

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball