SLOVENIJA JAČA ZA OMOREGI I LAZOVIĆ: Klupska karijera nije dovoljna – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

SLOVENIJA JAČA ZA OMOREGI I LAZOVIĆ: Klupska karijera nije dovoljna

Iako je pravo nastupa za Sloveniju dobila još 2017 godine, Elizabet Omoregi još uvek nije debitovala u slovenačkom dresu. Prilika za to biće predstojeće evropsko prvenstvo pošto se nekadašnja Krimovka, sada igračica CSM Bukurešta, zajedno sa saigračicom Barbarom Lazović, stavila na raspolaganje selektoru Urošu Bregaru. 

Devojka nigerijskog porekla, koja je rodjena u Atini sa bugarskim pasošem, na veliku scenu stupila u Ljubljani, a zatim pronašla svoje mesto u Bukureštu, rekla je na online konferenciji za medije da joj je klupska karijera jeste usporila nastup za reprezentaciju, ali da joj više nije dovoljna, kao i da je želja da igra za Sloveniju uvek postojala. Dodala je da je srećna što je tu, da veruje u saigračice i da se nada da Slovenija kao i svaki put do sada, može iznenaditi mnoge favorite i postići dobar rezultat u Danskoj. 

Barbara Lazović je poslednji meč za Sloveniju odigrala pre tri godine i napravila je pauzu zbog uskladjivanja porodičnih obaveza. Sada je ponovo u prilici da pomogne mladjim saigračicama na kojima je budućnost slovenačkog rukometa. 

Slovenke se lagano kompletiraju posle startnih problema, dovoljno za dobru pripremu za prvi meč na prvenstvu 4.decembra sa domaćinom Danskom. 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *