VELIKI UDARAC ZA RUSIJU: Ana Vjahireva povređena – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

VELIKI UDARAC ZA RUSIJU: Ana Vjahireva povređena

Danas je iz Rusije stigla neprijatna vest da je jedna od najboljih rukometašica planete Ana Vjahireva povredila ledja i da će propustiti EHF EURO u Danskoj. Kao zamena je pozvana igračica podgoričke Budućnosti Valerija Maslova koja bi trebalo u što kraćem roku da se pridruži reprezentaciji na pripremama u Moskvi. 

Rusija je već ostala bez jedne mlade zvezde u usponu, u tom momentu drugog strelca Lige šampiona, Ane Mihaličenko koja je pokidala prednje ukrštene ligamente u debiju ruskog prvenstva CSKA-Rostov, kao i bez iskusne Ane Sen koja ima daleko bezopasniju povredu članka.

Selektor Ambroš Martin odbacio je opciju da se Vjahireva ili Sen priključe selekciji kasnije tokom prvenstva kada prodje period od dve nedelje bez treninga, stavivši u prvi plan zdralje igrača i konstataciju da su za Rusiju daleko važnije olimpijske kvalifikacije u martu od predstojećeg prvenstva. 

Vjahireva, MVP proteklog evropskog prvenstva na kome je Rusija uzela srebro, nedostajaće ne samo svojoj reprezentaciji već i svima koji sa uživanjem gledaju njene maestralne partije. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *