Srbija bez šanse protiv raspoloženih Ruskinja – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Srbija bez šanse protiv raspoloženih Ruskinja

Ženska reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na 25. Svetskom prvenstvu u Španiji. U trećem kolu grupne faze, selekcija Rusije je lako i ubedljivo opravdala ulogu favorita – 32:22 (15:9).

Tako će izabranice Uroša Bregara u drugi krug preneta dva boda, zarađena trijumfom na Poljskom koja je ranije danas pobedila Kamerun 33:19. Rivali „Orlica“ u narednoj fazi biće Francuska, Slovenija i Crna Gora. Iz te grupe, dve najbolje reprezentacije plasiraće se u četvrtfinale, a najveći favoriti su finalist prethodnih OI, Francuska i Rusija, koje su očekivano prenele maksimalan broj bodova.

Nije delovalo na početku utakmice da će Srbija lako položiti oružje, naprotiv. Autsajder je držao korak za rivalom, a potom serijom 3:0 preokrenuo na 9:8 u svoju korist. Ispostavilo se da je usledio preloman trenutak utakmice – Bodnjeva je u 18. minutu pri pomenutom rezultatu zatražila tajm-aut, i inicirala fenomenalnu seriju svog tima od čak 9:0, koja je trajala do početka drugog poluvremena. 

Srbija nije postigla pogodak 14 minuta i našla se u nenadoknadivom zaostatku – 17:8. Pitanje pobednika je tako rešeno ranije nego što su se nadali u srpskim redovima. Poslednji trzaj bio je prilazak na minus šest (21:15), ali su Ruskinje ekspresno odbile taj nalet i došle do dvocifrenog trijumfa.

RUSIJA-SRBIJA 32:22 (15:9)

RUSIJA: Kaplina 7 odbrana, Lagina 3 odbrane – Markova 2, Šerbak 1, Frolova 1, Iralionova 2, Zakordonskaja 2, Taženova, Nikitina 1, Skorobogatčenko 4, Managarova 7, Ilina 4, Sabirova, Fomina 3, Mihaljičenko 2, Gorškova 3

SRBIJA: Risović 5 odbrana, Graovac 3 odbrane – Petrović 1, Liščević 1, Stoiljković 4, Lovrić 3, Stamenić 1, Kovačević 1, Jovović 3, Kocić, Radojević 4, Kojić 1, Janjušević 1, J. Agbaba 2, M. Agbaba, Mitrović

Sedmerci: Rusija 3/3, Srbija 2/3

Isključenja: Rusija 6 minuta, Srbija 10 minuta

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *