Balkan-Handball.com

Srbija sa Hrvatskom u Trondhajmu na EP 2020

Ženske reprezentacija Srbije i Hrvatske igraće u grupi C na Evropskom prvenstvu 2020 u norveškom Trondhajmu. Šestoplasirana selekcija sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Japanu sastaće se sa selekcijama Holandije (4.12), Mađarske (6.12) i Hrvatske (8.12).

Tri najbolje reprezentacije iz svake grupe izboriće plasman u glavnu fazu takmičenja na turniru koji će se održati od trećeg do 20. decembra u Danskoj i Norveškoj. Glavna faza što se tiče grupa C i D igraće se u Stavangeru, dok je finalni vikend u prestonici Norveške, Oslu.

  • Na Evropskom prvenstvu nema lakih i teških protivnika. Sve su to ozbiljne grupe, ozbiljne reprezentacije. Svi se znamo, jedino je Hrvatska mala nepoznanica, ali i njih ćemo imati vremena da upoznamo. Holandija je prvak sveta, Mađarska ozbiljan protivnik. U ukrštanju nas čekaju Norvežanke, zatim Rumunke, Nemačka i Poljska. Igrali smo sa svima. Imamo razloga da budemo optimisti što se svega tiče, jer je ova reprezentacija pokazala da ima potencijala i da može da se nosi sa svim protivnicima – jasan je selektor Ljubomir Obradović.

Sa selekcijom Mađarske, reprezentacija će odmeriti snagu i na olimpijskim kvalifikacijama u martu naredne godine…

  • Ta utakmica će biti uvertira za te kvalifikacije, ako ih bude, jer još uvek ne znamo kako će i šta će biti. Predsednik IHF je rekao da će biti Svetskog prvenstva za muškarce u Egiptu, nadamo se da ćemo i mi igrati u decembru. Imamo dosta podataka o njima, par mama se vratilo u reprezentaciju posle odsustva, biće to ozbiljna reprezentacija, Igrali smo u pripremi za SP u novembru u Seulu. Promenile su trenera, vodi ih sada dvojac, videćemo kako će to funkcionisati, ko će tu biti glavni, jer su i njihove trenerske karakteristike različite – jasan je Obradović.

Reprezentacija Crne Gore i Slovenije igraće u grupi A sa Francuskom i Danskom.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *