Balkan-Handball.com

Bilal Šuman optimista: Sa Austrijancima borba za drugo mesto

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Bilal Šuman, prokomentarisao je šanse svoje selekcije u kvalifikacijama za EP 2022 u grupi sa Nemačkom, Austrijom i Estonijom: 

„Zadovoljan sam. Morali smo izvući jednu snažnu reprezentaciju iz prvog šešira, Njemačku u ovom slučaju, a mislim da s Austrijom možemo igrati i nositi se s njima. Što se tiče Estonije, također mislim da smo favoriti protiv njih“, rekao je selektor Bilal Šuman za Klix.ba.

„Igrali smo s Austrijom i vidjeli gdje smo i šta smo, mislim da se možemo nositi s njima. Mišljenja sam da će između ove dvije reprezentacije biti borba za drugo mjesto. Što se tiče Njemačke, oni su definitivno najkvalitetniji u našoj grupi i samim tim i favoriti, dok je Estonija, ako objektivno pričamo, najslabiji protivnik u našoj grupi. Imamo razloga za optimizam. Znamo da prvih i drugih osam reprezentacija ide na Evropsko prvenstvo, kao i četiri najbolje trećeplasirane. Ako pričamo o bodovima, za drugo mjesto nam treba između šest i osam bodova, zaključio je Šuman.

Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *