Balkan-Handball.com

Srbija za gol bolja od Makedonije u poslednjoj pripremi pred SP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije odigrala je i drugu kontrolnu utakmicu protiv Makedonije u sklopu završnih priprema za Svetsko prvenstvo. Srpske rukometašice su bile bolje od od gošći i u drugom susretu i savladale ih rezultatom 20:19 (13:11).

SRBIJA – MAKEDONIJA 20:19 (13:11)

SRBIJA: M. Agbaba 4, J. Agbaba 2, Bojičić 2, Vukajlović, Mitrović 3, Jovović, Bogunović, Obradović, Graovac, Đurašinović, Stamenić, Jovanović 1, Lovrić 2, Janjušević , Risović, Kocić 5 , Kojić, Radojević, Garović 1

MAKEDONIJA: Serafimova, Micevska, Jovanovska, Minovska, Ristovska 4, Dukoska, Rizoska 2, Dabevska 1, Jankulovska, Koceva, Stojkovska 3, Mladenovska, Janeska 7, Gičevska 2, Kiprijanovska, Kolovska, Đatevska, Koceva, Sedloska

Bila je ovo još jedna prilika da selektor Uroš Bregar pruži priliku svim reprezentativkama i da nakon nedelju dana priprema i treninga proveri sve snage. U drugom meču veću minutažu su dobile mlađe članice nacionalnog tima kako bi se izvršile završne provere i oformio konačan spisak putnika za Španiju.

Poslednja provera pred Svetsko prvenstvo bila je rezultatski neizvesnija. Srbija je većim delom diktirala tempo utakmice, a Makedonija rezultatski pratila. Srbija je do 10. minuta stekla prednost od 5:2 i to se do kraja prvog dela igre ispostavilo kao najveća prednost domaće selekcije. Na konstantne pokušaje Srbije da se rezultatski odlepi gošće su imale odgovor i pratile našu selekciju, da bi 7 minuta pred kraj prvog poluvremena gošće preokrenule i povele sa 10:9. Međutim, Srbija odmah uzvraća i nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 13:11.

Srbija i drugo poluvreme započinje bolje i do sredine drugog dela igre konstantno održava razliku od 3 gola. Igrom u dobrom ritmu Srpkinje desetak minuta pre kraja utakmice uvećavaju prednost na 20:15 nakon čega gošće prave seriju od 4:0 i postavljaju konačan rezultat 20:19.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *