Srpkinje na okupu, Liščević: Ako ne verujemo, ne bi trebalo da budemo ovde - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Srpkinje na okupu, Liščević: Ako ne verujemo, ne bi trebalo da budemo ovde

Srpkinje na okupu, Liščević: Ako ne verujemo, ne bi trebalo da budemo ovde

zika.bogdanovic
0 komentar

Ženska reprezentacija Srbije okupila se u SC „Kovilovo“ na početku završnih priprema za Svetsko prvenstvo u Japanu. Klupske obaveze, nastupi u domaćim prvenstvima i evropskim kupovima, onemogućile su selektora Ljubomira Obradovića da na prozivci ima svih 19 igračica. U nedelju uveče u Kovilovu bilo je njih 14.

Prema planu, jedina dva treninga pred polazak na put u Južnu Koreju već u utorak, odradiće 17 igračica, kojima će se poslednje priključiti Marija Obradović i Kristina Graovac.

Pored dva treninga, planirano je i fotografisanje u okviru kampanje #vremejezarukomet.

Srednji bek Kristina Liščević, završila je polusezonu u dresu rumunskih šampionki iz Vlčee i spremno dočekuje novo veliko takmičenje u dresu nacionalnog tima koje počinje 30. novembra protiv Angole.

  • Nije bilo tako uspešno kako smo i planirale, ali prošle smo u glavnu fazu EHF Lige šampiona. Vodimo i u domaćem prvenstvu. I dalje smo optimistične za nastavak sezone, ali sada su sve misli okrenute reprezentaciji. Posle jako teškog rasporeda u klupskoj sezoni, čeka nas ništa manje zahtevan sa nacionalnim timom. Dugo godina se poznajemo, nadam se da ćemo biti još jače i stabilnije na ovom takmičenju. Ako budemo radile jako i bile fokusirane, imamo šanse za lep rezultat. Grupa je izuzetno teška, a ona sa kojom ukrštamo još teža, međutim, ako ne verujemo, ne bi trebalo da budemo ovde. Svi želimo dobar rezultat i plasman na Olimpijske Igre. Većina nas je u godinama gde bi nam to verovatno bio i prvi i poslednji put. To niko u našoj generaciji, a i u nekim ranijim, nije doživeo.

Srpska ekspedicija kreće put Seula u utorak prepodne letom za Dohu (11.40). Devojke i stručni štab čeka naporan 24-časovni put, a zatim i prilagođavanje uslovima i vremenskoj zoni na azijskom kontinentu.

Srpkinje će učestvovati na „Seul Kupu“ od 22. do 25. novembra, a tri dana kasnije zaputiti se za Kumamoto letom preko Fukuoke.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball