Balkan-Handball.com

Srpkinje se okupile, povratnica Jovana Risović: Možemo da dobijemo Poljakinje u oba meča

Ženska reprezentacija Srbije okupila se u hotelu „In“ u Beogradu odakle je krenula put Zrenjanina gde će se pripremati do prve utakmice baraža za Svetsko prvenstvo 2019 sa Poljskom. Dobro poznato lice u reprezentativnom okruženju, osvajačica srebrne medalje na Svetskom prvenstvu 2013 u Beogradu, Jovana Risović (26), veliki je optimista kada je u pitanju plasman nacionalnog tima na još jedno veliko takmičenje. Članica hrvatske Podravke osvojila je duplu krunu sa svojim klubom i spremno dočekuje završnicu reprezentativne sezone.

  • Bila je ovo sezona iz snova. Ostvarili smo sve ciljeve koje smo zacrtali u Evropi i domaćem prvenstvu. Zadovoljna sam i sobom, i ekipom. Nastavićemo sa takvim ambicijama i u narednoj sezoni – kaže golman našeg nacionalnog tima koji je poslednji nastup zabeležio na Evropskom prvenstvu 2016 u Švedskoj.

  • Zaista mi je drago što sam ponovo tu. Uzbuđena sam, mnogo je pomešanih emocija, srećna sam što sam se vratila.

Poljska je ozbiljan rival…

  • Očekujem izuzetno teške mečeve. U poslednje vreme ulažu dosta u ženski rukomet. Bez obzira u kom su sastavu imaju izuzetno dobru ekipu. Ne smemo ni slučajno da ih potcenimo, moramo da damo maksimum. Imamo veliki kvalitet, možemo da pobedimo u obe utakmice i tako se plasiramo u Japan – zaključuje Jovana Risović.

 

Prva utakmica Srbija -Poljska igra se u petak 31.maja od 20.15 časova u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu. Revanš je šestog juna u Lubinu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *