Balkan-Handball.com

Srpske kadetkinje iz Beograda ciljaju A diviziju

Ženska kadetska selekcija Srbije nalazi se na kontrolnim pripremama u periodu od 7. do 11. novembra 2021. godine. Dodatne kvalifikacije za plasman u A diviziju se približavaju, a reprezentacija koristi svaki trenutak za treniranje i uigravanje pred značajno takmičenje. Aktuelno okupljanje i trenažne aktivnosti u hali Slodes biće poslednje okupljanje pred zvanične završne pripreme za kvalifikacije čiji je domaćin Beograd od 22. do 27. novembra. Kao što je to postalo uobičajeno na svim prethodnim okupljanjima, kadetkinje će i ovoga puta odigrati kontrolnu utakmicu.

Dodatne kvalifikacije za plasman u A diviziju na programu su od 22. do 27. novembra 2021. godine u Beogradu u hali SC Voždovac. Srbija će u konkurenciji selekcija Austrije, Slovačke, Slovenije i Islanda pokušati da se domogne prvog mesta koje vodi u A diviziju i Evropsko prvenstvo 2023. godine. Tim rezultatom bi i generaciji 2006. bio obezbeđeno takmičenje u A diviziji na Evropskom prvenstvu iste godine.

  • Došao je period da sve urađeno u prethodnom periodu dobro složimo i da se što bolje pripremimo za predstojeći baraž. Pored treninga, svakodnevno imamo i video analize. Krenuli smo malo ozbiljnije da analiziramo i nas i protivnike. Sutra uveče ćemo imati još jednu kontrolnu utakmicu, dolazi nam prvak države, Jagodina. Odabrali smo jačeg protivnika sa namerom da vidimo koliko u ovom trenutku možemo. Nakon toga sledi par dana pauze i započinjemo završne pripreme – zatvaranje, rad sa ekipom nedelju dana i kreće baraž, započeo je selektor kadetkinja Zoran Barbulović.

Kako protiču pripreme i koliko ste zadovoljni razvojem situacije?

  • Postoje sitniji problemi. Već nam je jedna igračica, Anja Vujnović zbog zdravstvenih problema sprečena da bude deo priprema i takmičenja. Probali smo i mislim da smo našli adekvatnu zamenu, to je Nikolina Ćurčin. Što se tiče ostalih devojaka, one su u dosta dobrom stanju. Sitne povrede koje smo imali u prethodnom periodu, devojke su zaista savesno u svojim klubovima i kod svojih kuća uspešno rešile, tako da i sa te strane je situacija sada daleko bolja. Nadam se da ćemo podići njihov nivo i u ostalim segmentima i da za desetak dana uradimo ono što je potrebno za kvalifikacije.

Kakva je atmosfera u ekipi s obzirom da se takmičenje zaista približilo?

  • Za sada je sve sasvim dobro, videćemo kako se bude približavalo sigurno je da će raspoloženje da se menja. Neka tenzija se već malo naslućuje, ali svi smo svesni toga i znamo zašto smo se okupili. Nama je cilj osvajanje prvog mesta i moramo da budemo svesni da sa takvom nekom tenzijom moramo svakodnevno da budemo. Nadam se da ćemo svi zajedno – Savez i mi u stručnom štabu i devojke da sve to dobro realizujemo, odnosno da se za to dobro spremimo, zaključio je selektor Barbulović.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *