Srpske kadetkinje otputovale u Gruziju na Evropsko prvenstvo B divizije – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Srpske kadetkinje otputovale u Gruziju na Evropsko prvenstvo B divizije

Ženska kadetska reprezentacija Srbije otputovala je u Gruziju na Evropsko prvenstvo B divizije koje se održava od 6. do 15. avgusta 2021. godine. Srpske juniorke će u okviru grupe B odmeriti snage sa reprezentacijama Farskih ostrva, Estonije i Italije. U grupi A igraće Holandija, Ukrajina, Gruzija, Grčka i Luksemburg.

Kadetkinje su u svojoj bazi u Kragujevcu vredno trenirale i nadaju se da će se sav uloženi trud isplatiti i dovesti ih do željenog osvajanja prvog mesta na šampionatu. Nakon dva treninga u Beogradu, srpske devojke su krenule put Gruzije gde od 6. avgusta započinju takmičenje.

  • Moram još jednom da naglasim da su devojke u pripremnom periodu zaista radile dobro i posvećeno. Bitno je da su raspoložene, mala kriza i umor koji se pojavio u jednom trenutku ih polako napušta i sigurno je da će to za par dana da bude mnogo bolje. U svakom slučaju, zadovoljni smo u ovom trenutku kako sve izgleda. Do početka takmičenja radićemo još na oporavku, na prilagođavanju usklovima u Gruziji i radićemo puno na spremanju za svakog protivnika, započeo je selektor kadetkinja, Zoran Barbulović.

Selektor ističe da je ova generacija veoma perspektivna i veoma kompaktna.

  • Atmosfera je zaista dobra. Poklopilo se da su se devojke veoma brzo „ukapirale“, druže se iskreno. Mislim da tu ima i dosta kvaliteta u ljudskom smislu, to se vidi u svim bitnim situacijama. Veoma lep ispraćaj su napravile treneru Milošu Mitroviću koji ne putuje sa nama u Gruziju, priredile iznenađenje, poklon i sve je to bilo veoma lepo i emotivno. I uopšte, one između sebe izuzetno dobro funkcionišu i eto od kad smo na okupu nije bilo nikakvih problema.

Ekipa ima najviše ciljeve, a pripremni period ohrabruje.

  • Mi idemo sa ciljem da osvojimo prvo mesto i znamo šta nam ono donosi. Osvajanjem prve pozicije ova ekipa ostvaruje direktan plasman na Svetsko prvenstvo i povlači generaciju 2006. u A diviziju. Jedina nepoznanica je što nema mnogo informacija o protivnicima. U suštini sada je najbitnija prva utakmica u kojoj igramo sa Farskim ostrvima, a mi vrlo malo znamo o njima. Međutim cilj je da tu prvu utakmicu dobijemo i da se na osnovu snimaka dalje pripremamo za Estoniju i Italiju i dalje za završnicu takmičenja. To je želja, ali mislim na osnovu onoga što smo videli na terenu i na osnovu pripremnih utakmica da devojke imaju i kvalitet. Igrali smo sa reprezentacijama iz A divizije i neke smo dobili, a nekima izuzetno dobro parirali. Ni sa jednom od ekipa sa kojima smo igrali nismo bili u podređenom položaju, što govori da tu ima kvaliteta. Da li je to dovoljno za povratak u A diviziju, videćemo. Sigurno je da zavisi dosta od nas, a naravno zavisi i od protivnika.

Nakon istupanja Izraela iz takmičenja, Srbija tri utakmice u okviru grupne faze igra na svaka tri dana. Prvi susret je sa Farskim ostrvima 6. avgusta, sledi utakmica sa Estonijom 9. avgusta i poslednji rival u grupnoj fazi je Italija, 12. avgusta.

  • Mislim da nije dobro što su tolike pauze između utakmica u grupi. Odmah posle utakmice sa Italijom, narednog dana je polufinale, pa pauza i sledi poslednji takmičarski dan i utakmica za plasman. Tako da mi u poslednja četiri dana imamo tri utakmice. Usled odlustajanja Izraela od takmičenja, raspored se izmenio i zato igramo tako. Druga grupa će imati bolji ritam zbog većeg broja ekipa i češćih utakmica, ali nadam se da će sve biti kako treba. Za Izael bismo imali neke podatke i oni bi nam kao prvi protivnik dobro legli za otvaranje šampionata, ali tako je kako je. Farska ostrva koliko znamo inače i koliko znamo na osnovu njihove juniorske ekipe na EP su ozbiljniji protivnik nego Izrael, zaključio je selektor Barbulović.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *