Balkan-Handball.com

Srpske kadetkinje kreću u borbu za A diviziju – Barbulović: Kvalitet približan, detalji će odlučiti

Ženska kadetska reprezentacija Srbije je nakon petodnevnog boravka u Staroj Pazovi, trenirala u SC „Voždovac“ na Banjici, gde će se od 22. do 25. novembra održati kvalifikacije kadetkinja za plasman u A diviziju.
Srbija će se za jedno preostalo mesto u A diviziji i Evropsko prvenstvo 2023. godine nadmetati sa selekcijama Slovačke, Slovenije i Islanda, nakon što je Austrija odustala od učešća uoči turnira.

Srpske kadetkinje su se našle na terenu na kojem će se za dva dana pred domaćom publikom krenuti na ostvarenje cilja – plasman u elitnu rundu takmičenja.

Selektor Zoran Barbulović se najpre osvrnuo na put od Evropskog prvenstva B divizije u Gruziji na kome je naša selekcija ovog leta učestvovala, sve do završnih priprema za takmičenje koje predstoji.

  • Na Evropskom prvenstvu B divizije u gruziji nam je izmakla pobeda protiv Holandije u finalu koja je i pre početka takmičenja bila glavni favorit za osvajanje prvog mesta. Međutim ulaskom u finale stekli smo uslov za ovaj baraž. Dve drugoplasirane ekipe sa Evropskih prvenstava B divizija, mi i Island, kao i tri poslednjeplasirane ekipe sa Evropskog prvenstva u Crnoj Gori traže jednu kartu, jedno mesto za povratak ili ostanak u A diviziji.

  • Što se same Gruzije tiče, dodao bih da je to nama bilo prvo takmičenje. Pre toga smo učestvovali na nekoliko turnira međunarodnog karaktera i imali par prijateljskih utakmica, ali ni jedno zvanično takmičenje i videlo se da nam je to u samom startu takmičenja predstavljalo problem. Međutim, kako se prvenstvo odvijalo igrali smo sve bolje i bolje. Ova ekipa ima poseban duh što svima nama u Srbiji daje veliku veru u njih što se tiče budućnosti ženskog rukometa. Posle Gruzije Rukometni savez Srbije nam je zaista omogućio veoma dobre uslove, imali smo dosta okupljanja i na svim tim okupljanjima uspeli smo da organizujemo utakmice sa ekipama iz ARKUS lige i Super B lige i na tim mečevima smo probali nešto novo, a obnavljali smo nešto što smo i ranije uradili. Doveli smo nekoliko novih igračica u ovom periodu, pružili smo im šansu i probali da ih uklopimo u ekipu i evo došli smo do završnog dela ovog okupljanja pred samo takmičenje.

Mora se naglasiti da je ovo takmičenje važno kako za ovu generaciju, tako i za mlađe ženske selekcije Srbije

  • Povratak ove generacije u A diviziju znači učešće na Evropskom prvenstvu 2023. godine, ali i povratak svih naših mlađih ženskih selekcija u A diviziju, što je mnogo bitnije za budućnost. To je naš bitan cilj i zadatak, svi zajedno – i igračice i mi u stručnom štabu shvatamo obavezu koju imamo i sve ovo vreme koje smo na okupu dajemo sve od sebe i verujem da će tako biti i kada krenu utakmice.

Rivali su Slovačka, Slovenija i Island…

  • Austrija je odustala od učešća uoči takmičenja, promenila se kako satnica i kalendar turnira. U svakom slučaju, biće ovo kvalitetan turnir. Prema materijalu koji imamo o svim selekcijama, uključujući i našu, ekipe su približno istog kvaliteta. Ne znamo kakav je nivo spremnosti ostalih ekipa kao ni njihove kompletne sastave, a sigurno je da to može da utiče na rezultat. Očekujem da će sve utakmice biti veoma neizvesne i da će detalji odlučiti ko će da osvoji prvo mesto.

Takmičenje se igra na domaćem terenu, sigurno je da će i podrška sa tribina biti veoma bitna.

  • Sve su to mlade devojke i sigurno je da bi podrška publike bila nemerljiva, kao i pritisak na naše protivnike. Mi u nekim najavama očekujemo dobar odziv naših navijača, prijatelja, ljubitelja rukometa, a koristimo priliku i da sve pozovemo da nas podrže, značiće nam sigurno, zaključio je selektor Zoran Barbulović.

Turnir će se održati od 22. do 25. novembra 2021. godine u SC „Voždovac“ u Beogradu. Kapacitet hale će u skadu sa aktuelnim merama Vlade Srbije, zbog pandemije Korona virusa biti smanjen na 30 odsto, odnosno 800 mesta. Ulaz je slobodan, a na sve posetioce apelujemo da zarad svoje bezbednosti i bezbednosti svih prisutnih poštuju sve epidemiološke mere.

RASPORED TAKMIČENjA

PONEDELjAK, 22. NOVEMBAR

15:30 Slovenija – Island

18:00 Slovačka – Srbija

UTORAK, 23. NOVEMBAR

15:30 Island – Slovačka

18:00 Srbija – Slovenija

ČETVRTAK, 25. NOVEMBAR

15:30 Slovačka – Slovenija

18:00 Srbija – Island

Za sastav reprezentacije Srbije na predstojećem takmičenju konkurisaće sledeće igračice: golmani Anja Cvetković (Kolubara), Anastasija Nedeljković (Naisa) i Tatjana Činku (Železničar), levo krilo Nataša Ćetković (Srem), desna krila Dunja Radević (Metalac) i Nikolina Ćurčin (Cepelin), pivoti Vladana Mitrović (Bekament BB), Nevena Bjelić (Kikinda) i Milica Bahun (Beograd), levi bekovi Ana Petrović (Temerin), Anja Klenkovski (Srem), Emilija Todorović (Železničar) i Nevena Todorovski (Beograd), srednji bekovi Nikolina Bulatović (Srem), Tamara Mandić (Medicinar) i Aleksandra Vasić (Medicinar), desni bekovi Milica Aćimović (Sloven) i Milica Ignjatović (Beograd).

Stručni štab ženske kadetske reprezentacije čine selektor Zoran Barbulović, pomoćni treneri Vlada Šimičić i Jovana Atanasković Bartošić, trener golmana Slađana Đerić, kondicioni trener Miloš Mitrović, doktor Sanja Mirković i fizioterapeuti Uroš Pantović i Petar Krneta.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *