Super liga(žene, 18.kolo): Zaječar "torpedovao" Zvezdu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Super liga(žene, 18.kolo): Zaječar "torpedovao" Zvezdu!

Super liga(žene, 18.kolo): Zaječar "torpedovao" Zvezdu!

0 komentar

 Odakle početi? Skoro uvek se to zapitamo nakon ovakvih mečeva. Ako je krenuti od kraja, rezultat 41-24 kojim je Crvena Zvezda izgubila u Zaječaru pred oko 2000 posetilaca, znači da Zvezda ne može kući otići nasmejana. Ako krenemo od početka, 7-2 u 8. minutu sureta nije obećavalo ni ova 24 gola u mreži Zaječara, šta više činilo se da će mlade rukometašice u crveno-belim dresovima doživeti potpuni debakl.

Ali, nije uvek tačna ona da se „po jutru dan poznaje“ iako rezultat govori da je Zaječar došao do jedne ubedljive pobede, vrlo lako je mogao biti i ubedljiviji. Dragan Markov je ovog puta puno kombinovao i pružao šansu igračicama sa manjom minutažom. Visoki bekovi su prosto bili nerešiva enigma za ekipu iz Beograda. Znatno niže, a i fizički slabije gošće nisu mogle protiv tandema Medved – Varlec  – Filipović. U napadu nisu imali rešenja protiv njih , dok su pak u odbrani bile potpuno nemoćne. Padala je „kiša golova „ sa linije od 9 metara, a posebno se istakla sve bolja Barbara Varlec koja iz dana u dan potvrđuje svoj kvalitet. Iskustvo Tanje Medved  i njeno večeras izuzetno precizno dodavanje tokom kontranapada, rezultiralo je da Zaječar, uz korišćenje svojih brzih krila, postigne čak 25 golova iz kontranapada, a tu nisu mogle pomoći ni izuzetno motivisane golmanke Marija Čolić i Jelena Živković.

U 8. minutu bilo je  7-2, da bi se nakon dva sedmerca i realizacije Luković  Zvezda primakla na 9-6 u 16. minutu. Nekih desetak minuta igralo se ravnopravno na obe strane i taman kad smo pomislili da Zvezda moze nešto više, nakon gola Filipović u 25. minutu za 15-11, na teren ulazi Slađana Đerić i tu počinje serija „Amazonki“, koje su do poluvremena postigle čak deset golova, a nisu primile nijedan.  Na odmor se otišlo sa rezultatom 21-11.

U drugom poluvremenu , viđen je samo nastavak dominacije domaćih. Ponete atmosferom u publici , što i zbog uticaja gostujućih navijača (njih 50) domaće su počele sa malo opuštenijom igrom i velikim brojem atraktivnih poteza . Nakon što tandem Varlec – Filipović nije uspeo sa svojom namerom da izvede „cepelin“, odmah u sledećem napadu Pop –Lazić i Pokrajac uspevaju u toj nameri. Tu opuštenu igru „Amazonki“ dobro je iskoristila Bokarić, koja je u drugom poluvremenu znatno podigla svoj učinak, pa je ovaj meč završila sa osam pogodaka u mreži protivnika. Bez Kristine Liščević, Zvezda jednostavno nije mogla više, ali sa druge strane, da je Zaječar odigrao ceo susret u najačem sastavu sigurno je da su gošće mogle proći  – mnogo gore.

Zaječar – Crvena Zvezda 41-24(21-11)

RK ZAJECAR: Mišković, Pokrajac 5, Popović 3, Bartošić, Kamper 3, Damnjanović 3, Đerić, Balać 2, Varlec 8, Dragoljubović, Filipović 6, Pop-Lazić 5, Milanović 3, Medved 3.

RK CRVENA ZVEZDA: Bokarić 8, Elmazi, Bogosavljević, Popović 1, Radović, Filipović 4, Selmanović, Zivković, Luković 4, Kokoresković 2, Andrić 4, Kunovac 1, Štekić, Čolić.

Iz Zaječara
Darko Stratijev

Rezultati 18.kola Super lige:

Zaječar-Crvena Zvezda 41-24(21-11)

Kikinda – Vrnjačka Banja 41-33(17-15)

Dinamo – Jagodina 23-30(9-14)

Medicinar – Knjaz Miloš 24-28(9-13)

Čačak-Naisa(sreda)

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball