"Tigrice" utišale Kraljevicu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet "Tigrice" utišale Kraljevicu!

"Tigrice" utišale Kraljevicu!

0 komentar

 Drugo kolo Regionalne lige otvorila je dugo očekivana utakmica Zaječara i Krima. Slovenke su došle po bodove u Zaječar i na kraju ih sasvim zasluženo odnele u Ljubljanu(u dugom putu do kuće). Ali, nije išlo sve tako glatko izabranicama Marte Bon pošto su tek u drugom poluvremenu slomile otpor domaćih i došle do pobede 27-33. Svoje veče imali su raspoloženi golmani u napunjenoj Kraljevici, a efektni golovi bili su zasluga neospornih kvaliteta pojedinaca podređenih kolektivu u kojima je publika uživala. A publika, nenaviknuta na ovako brzi sled događaja na terenu, zdušno je bodrila svoje miljenice, ali kada su Lekić i drugarice preuzele kontrolu nad rezultatom, i Zaječarke su izgubile osmog igrača na tribinama.

Posle prvog poluvremena na semaforu je pomalo neočekivano pisalo 15-13, pošto su Amazonke ispustile +4 kod rezultata 9-5 i 10-6, deset minuta ranije. Dobar deo zasluga za vođstvo pripada odbrani Zaječara koja je u tom periodu uspevala da neutrališe nalete Krima. Golmanski tandem Đerić-Mišković odlično je funkcionisao. Prva je bila zadužena za odbrane iz igre, dok je Mišković bila nesavladiva sa linije od sedam metara – odbranila je čak 5 penala!

 Start drugog poluvremena doneo je brže i efikasnije napade Krima što je odmah rezultiralo nizom izjednačenja, a zatim i vođstvom slovenačkih šampionki koje se kretalo od +2 do +6. Stefanišin je uspešno zamenila i večeras odličnu Grubišić na golu Krima, i kada bi Zaječar stigao na korak do izjednačenja, iskusna Sergeja bi lako izašla na kraj sa šutevima Zaječarki. Za projektile Medved i Damnjanović, asistencije Kamper i Lekić, želju Varlec, izuzetnu motivisanost Cvijić, snalažljivost Bodnjeve, brzinu Bartošić, odbranu Filipović, iskustvo Todorovske, Vergeljuk i Balać,prodornost Gros, i negde pred kraj, majstoriju Lekić(kokica za potpunu tišinu na tribinama), pitajte one koji su gledali kako neki, nama novi, brzi rukomet, polako stiže u Srbiju i uvlači se u srpske dvorane. Neka tu i ostane!

Zaječar – Krim Merkator 27-33(15-12)

Zaječar: Mišković(4 odbrane + 5 penala), Đerić(12 odbrana), Dragoljubović(2 odbrane), Pokrajac, Popović, Todorovska 6, Bartošić 5, Kamper 5, Balać 2, Varlec 2, Filipović 2, Bežanović 1, Pop Lazić, Milanović 1, Medved 3.

Krim:Grubišić(10 odbrana), Stefanišin(10 odbrana), Gros 3, Mavšar 1, Vergeljuk 3, Damnjanović 4, Vidić, Bodnjeva 6, Lekić 4, Cvijić 5, Zrnec 2, Sousa 1.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball