"Tigrice" utišale Kraljevicu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet "Tigrice" utišale Kraljevicu!

"Tigrice" utišale Kraljevicu!

0 komentar

 Drugo kolo Regionalne lige otvorila je dugo očekivana utakmica Zaječara i Krima. Slovenke su došle po bodove u Zaječar i na kraju ih sasvim zasluženo odnele u Ljubljanu(u dugom putu do kuće). Ali, nije išlo sve tako glatko izabranicama Marte Bon pošto su tek u drugom poluvremenu slomile otpor domaćih i došle do pobede 27-33. Svoje veče imali su raspoloženi golmani u napunjenoj Kraljevici, a efektni golovi bili su zasluga neospornih kvaliteta pojedinaca podređenih kolektivu u kojima je publika uživala. A publika, nenaviknuta na ovako brzi sled događaja na terenu, zdušno je bodrila svoje miljenice, ali kada su Lekić i drugarice preuzele kontrolu nad rezultatom, i Zaječarke su izgubile osmog igrača na tribinama.

Posle prvog poluvremena na semaforu je pomalo neočekivano pisalo 15-13, pošto su Amazonke ispustile +4 kod rezultata 9-5 i 10-6, deset minuta ranije. Dobar deo zasluga za vođstvo pripada odbrani Zaječara koja je u tom periodu uspevala da neutrališe nalete Krima. Golmanski tandem Đerić-Mišković odlično je funkcionisao. Prva je bila zadužena za odbrane iz igre, dok je Mišković bila nesavladiva sa linije od sedam metara – odbranila je čak 5 penala!

 Start drugog poluvremena doneo je brže i efikasnije napade Krima što je odmah rezultiralo nizom izjednačenja, a zatim i vođstvom slovenačkih šampionki koje se kretalo od +2 do +6. Stefanišin je uspešno zamenila i večeras odličnu Grubišić na golu Krima, i kada bi Zaječar stigao na korak do izjednačenja, iskusna Sergeja bi lako izašla na kraj sa šutevima Zaječarki. Za projektile Medved i Damnjanović, asistencije Kamper i Lekić, želju Varlec, izuzetnu motivisanost Cvijić, snalažljivost Bodnjeve, brzinu Bartošić, odbranu Filipović, iskustvo Todorovske, Vergeljuk i Balać,prodornost Gros, i negde pred kraj, majstoriju Lekić(kokica za potpunu tišinu na tribinama), pitajte one koji su gledali kako neki, nama novi, brzi rukomet, polako stiže u Srbiju i uvlači se u srpske dvorane. Neka tu i ostane!

Zaječar – Krim Merkator 27-33(15-12)

Zaječar: Mišković(4 odbrane + 5 penala), Đerić(12 odbrana), Dragoljubović(2 odbrane), Pokrajac, Popović, Todorovska 6, Bartošić 5, Kamper 5, Balać 2, Varlec 2, Filipović 2, Bežanović 1, Pop Lazić, Milanović 1, Medved 3.

Krim:Grubišić(10 odbrana), Stefanišin(10 odbrana), Gros 3, Mavšar 1, Vergeljuk 3, Damnjanović 4, Vidić, Bodnjeva 6, Lekić 4, Cvijić 5, Zrnec 2, Sousa 1.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball