Tinja nada: Hrvatska turbo finišom do trijumfa nad Argentinom - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Tinja nada: Hrvatska turbo finišom do trijumfa nad Argentinom

Tinja nada: Hrvatska turbo finišom do trijumfa nad Argentinom

Marko Marjanović
0 komentar

Ženska reprezentacija Hrvatske ostvarila je drugu pobedu na 25. Svetskom prvenstvu u Španiji. U prvom kolu drugog kruga, oslabljeni tim Nenada Šoštarića je nakon preokreta i velike serije u završnici savladao Argentinu 28:22 (12:14).

Time su „Kraljice šoka“ sačuvale teoretske šanse da se plasiraju u četvrtfinale, ali su one i dalje jako minorne, jer će uz eventualnu pobedu nad domaćinom Španijom za dva dana, biti neophodno da se poklope još neki, malo realni rezultati.

Nakon odličnog otvaranja i vođstva 9:5, usledio je veliki pad u igri Hrvatske, što je Argentina iskoristila da preokrene do odlaska na odmor. Nakon izjednačenja početkom nastavka, Južnoamerikanke su igrom gol za gol čuvale minimalnu prednost, potom je povisile na 21:19, ali je onda usledila furiozna završnica Hrvatica. U poslednjih 10 minuta napravile su seriju od čak 9:1, i na kraju slavile ubedljivo, ali nimalo lako kao što to konačan rezultat indicira. 

Junakinja je bila sjajna Stela Posavec sa čak osam golova. Katarina Ježić i Valentina Blažević pridružile su joj se sa po četiri, Tea Pijević imala je 14 obrana, a u ključnim se trenucima sa tri pogotka istakla najmlađa reprezentativka, 18-godišnja Lara Burić. Kod Argentine najefikasnija je bila Malena Kavo sa pet golova. Spomenimo da je Hrvatska i dalje oslabljena neigranjem Ćamile Mičijević, Dore Krsnik i Ivane Dežić koje su pozitivne na koronavirus.

Croatia – Argentina 28-22 (12-14)

Croatia: Stela Posavec 8, Valentina Blazevic 4, Katarina Jezic 4, Ana Debelic 3, Lara Buric 3, Larissa Kalaus 3, Paula Posavec 2, Andrea Simara 1.

Argentina: Malena Cavo 5, Luciana Mendoza 5, Elke Josselinne Karsten 3, Rosario Victoria Urban 2, Micaela Casasola 2, Manuela Pizzo 1, Graciela Ayelen Garcia 1, Antonela Lucia Mena 1, Macarena Gandulfo 1, Lucia Dalle Crode 1

Foto: HRS

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball