Turbulencije u Šiofoku: trener Dahl dobio otkaz, Pena suspenziju - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Turbulencije u Šiofoku: trener Dahl dobio otkaz, Pena suspenziju

Turbulencije u Šiofoku: trener Dahl dobio otkaz, Pena suspenziju

Zorica Radojkovic
0 komentar

Turbulentna sezona u rukometnim krugovima u toku je širom evropskog kontinenta. Danas iz Šiofoka stižu vesti da je prekinuta saradnja sa norveškim stručnjakom Bentom Dahlom, a da je najbolja igračica, Nerea Pena suspendovana. Norvežanin je bio pod velikim pritisom posle niza od tri vezana poraza u mađarskom prvenstvu, da bi situacija naizgled bila popravljena ovog vikenda kada je upisana pobeda, međutim ponedeljak je ipak doneo otkaz. 

U klupskom saopštenju nema obrazloženja o suspenziji španske igračice, već se samo navodi da joj do daljnjeg nije dozvoljeno da učestvuje u svim aktivnostima uključujući i treninge. Nekoliko dana ranije, Pena je na društvenim mrežama uz dozu ironije objavila da igračice „rade puno rado vreme i da će u hali provesti 8 sati“, što je bio neki vid kazne uprave kluba za niz od tri poraza, od kojih, ako se izuzme Đer, dva jesu neočekivana (Debrecen i MTK).

Šiofok, osvajač EHF kupa iz sezone 2018/19, inače je najveći „gubitnik“ prekida prošle sezone kada im je za stolom praktično oduzet plasman u Ligu šampiona i te kako zaslužen igrama tokom sezone. Naime mađarska federacija je odlučila da ne uvaži trenutni plasman u trenutku prekida kada je Đer bio prvi, Šiofok drugi, a Ferencvaroš treći, već da potpuno poništi sezonu 2019/20 i u Ligu šampiona pošalje Ferencvaroš po plasmanu iz sezone 2018/19. 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.