UMALO UPROPASTILE OTVARANJE SP: Srpkinje 55 minuta držale Dansku u šahu - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet UMALO UPROPASTILE OTVARANJE SP: Srpkinje 55 minuta držale Dansku u šahu

UMALO UPROPASTILE OTVARANJE SP: Srpkinje 55 minuta držale Dansku u šahu

zika.bogdanovic
1 komentar

Gotovo 55 minuta držale su Srpkinje čas u čuvenom Boxenu u Herningu, ali je na kraju Danska razgalila svoje navijače – 25:21 (10:12). Bez straha i respekta ušao je sastav selektora Uroša Bregara u obračun sa aktuelnim evropskim vicešampionkama i diktirao tempo i rezultat u većem delu meča, sve do same završnice, koja je pripala domaćicama.

Vodila je Srbija 17:19 u 50. minutu, poslednji put bila u egalu tri minuta kasnije, ali je sastav Jespera Jensena serijom 5:1 presudio devojkama kojima niko nije davao velike šanse pre prvog duela sa domaćinom Svetskog prvenstva.

Jovana Jovović i Anđela Janjušević davale su ton napadu Srbije uz dobre role Laništanin i Sanje Radosavljević, ali na kraju to nije bilo dovoljno da se napravi prvorazredno iznenađenje.

Bilo kako bilo, i pored žala za izgubljenim bodovima u poslednjih desetak minuta, utisak je veoma dobar pred duele sa Rumunijom i Čileom.

Danska- Srbija 25-21 (10-12)

Danska: Emma Cecilie Uhrskov Friis 5, Kristina Jørgensen 5, Trine Østergaard Jensen 3, Rikke Iversen 2, Simone Cathrine Petersen 2, Sarah Aaberg Iversen 2, Mie Enggrob Højlund 2, Kathrine Brothmann 1, Helena Elver Hagesø 1, Sandra Toft 1, Line Haugsted 1.

Srbija : Marija Laništanin 5, Sanja Radosavljević 5, Jovana Jovović 5, Andela Janjušević 3, Nataša Lovrić 1, Emilija Lazić 1, Jovana Milojević 1. 

Standings provided by Sofascore

PHOTO: IHF/Kolektiff

Možda vam se dopadne

1 komentar

Uroš Bregar pred Rumuniju (18): Da ponovimo igru bez straha - Balkan-Handball.com 02/12/2023 - 22:13

[…] I pored poraza od Danske 21:25 utisak o igri reprezentacije Srbije na startu Svetskog prvenstva 2023…Devojke u belim dresovima diktirale su stvari na terenu BOXEN-a pred 12.000 Dankinja, ali je poslednjih 6-7 minuta presudilo u korist domaćina. […]

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball