Balkan-Handball.com

VALJDA NIJE… Uplakana Nora Mork izneta sa terena

Utakmica DELO EHF Lige šampiona između Vipersa i Rostov Dona nećem ostati upamćena po pobedi gostiju 23:24, već po novoj, ko zna kojoj obnovi povrede Nore Mork. Heriona svetskog rukometa se početkom ove sezoen vratila na teren nakon, verovali ili ne, desete operacije kolena. 

Eksplozivni desni bek se oporavila nakon čak desete operacije kolena.  Nakon druge duge pauze, pokušala je početkom prošle sezone ali se ponovo povredila. U međuvremenu, zbog porodičnih problema odlučila je da napusti Bukurešt i vrati se u Norvešku, a mnogi su bili skeptični na ideju da se levoruki rukometni virtouz ponovo vrati na teren i dodatno ugrozi zdravlje. I sama Nora je u očaju govorila o tome da nastavak karijere verovatno nije dobra opcija, ali su strast i upornost nadjačali sve teskobe.

I sve je delovalo sjajno do 10. februara – Nora je sa reprezentacijom u decembru osvojila Evropsko prvenstvo i postala prva u istoriji koja je na dva kontinentalna nadmetanja proglašena za najboljeg strelca, međutim, u samom finišu meča protiv Rostova, Norvežanka je u suzama izneta sa terena, po njenoj reakciji se pretpostavilo da je ponovo kraj, ali još uvek ima nade, sudeći po rečima trenera Vipers Kristianštada.

-Za sada, koleno deluje stabilno, što je dobra vest. Svi u klubu se nadamo da je ovoga puta izbegla horor. Naravno da je Nora jako uplašena, s obzirom na sve što joj se dešavalo tokom karijere. Kolika je šteta, znaćemo nakon magnetne rezonance koja je zakazana za petak – rekao je trener Vipersa Ole Gustav Gjekstad.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *