Veliko pojačanje: Dženi Karlson stiže u Podgoricu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Veliko pojačanje: Dženi Karlson stiže u Podgoricu!

Veliko pojačanje: Dženi Karlson stiže u Podgoricu!

Marko Marjanović
0 komentar

Budućnost Bemax je ozvaničila veliko pojačanje za narednu sezonu. Rukometašica crnogorskog prvaka od leta postaje Dženi Karlson (28), švedska reprezentativka koja stiže iz francuskog Bresta.

Dve strane potpisale su jednogodišnji ugovor.

Karlson igra na poziciji srednjeg beka, nastupala je za više klubova u Švedskoj i Danskoj, a od marta 2022. brani boje Bresta.

„U posljednje četiri godine jedna je od najboljih igračica nacionalnog tima, koji je na posljednjem velikom takmičenju – Svjetskom prvenstvu u decembru prošle godine, zauzeo četvrto mjesto. Karlson je bila treći strijelac svog tima sa 28 golova i 10. na listi najboljih asistentkinja planetarne smotre“, navode iz Budućnosti.

U dosadašnnjem toku sezone, u Lige šampiona postigla je 27 golova.

Dženi Karlson sa sobom donosi inspirativnu i herojsku sportsku, ali i životnu priču. Sa 18 godina saznala je da ima ulcerozni kolitis (upalu debelog creva). Lekovi koje je koristila prestali su deluju kada je napunila 23, bolovi su bili sve jači i operacija je bila neminovna.

Tokom operacije podvrgnuta je ileostomiji (otvor na abdomenu) i ugrađena joj je stoma – vrećica na stomaku koja skuplja otpad iz creva i menja se kada je puna. Uprkos takvom teretu, nije odustala od karijere i uspela je da se vrati profesionalnom rukometu.

Šveđanka o tome često govori u javnosti i piše na društvenim mrežama. Njen plan je da ukloni stomu kada završi karijeru.

Njenim dolaskom, Budućnost nastavlja formiranje tima za narednu sezonu, u koju će ući jača za crnogorske reprezentativke Đurđinu Jauković, Jelenu Despotović i Ninu Bulatović koje se vraćaju u nekadašnji klub, dok je iz Rostov Dona već stigla Ruskinja Valerija Kirdjaševa.

Ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, kao i Bugarka Mari Plamenova Tomova, a timu će biti priključeno i nekoliko igračica iz Rudara, koji je filijala podgoričkog giganta.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball