Zaječarke eliminisane iz Čelendž Kupa! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Zaječarke eliminisane iz Čelendž Kupa!

Zaječarke eliminisane iz Čelendž Kupa!

0 komentar

 Ekipa Dirka Leuna, nemački Bukstehuder, potpuno zasluženo obezbedila je prolazak u četvrtfinale Čelendž kupa nakon što je pobedila ekipu Zaječara i u gostima. Iako je rezultat na poluvremenu 16:16 ulivao nadu da Zaječar može do pobede i pet golova razlike koji bi ga odveli u sledeci krug takmičenja  (prvi meč 32:28), ispostavilo se ipak da u ovom trenutku to nije realno, semafor je na kraju meča pokazivao 25:27.

Zaječarska tvrđava pod Kraljevicom , kako je ovde od milošte zovu bila je premala da primi brojne gledaoce koji su želeli da pomognu svojim ljubimicama. Ali ni to nije pomoglo da se pobedi potpuno koncentrisani i motivisani Bukstehuder. Iako na prvi pogled (ako je suditi po izgledu) daleko slabije, Nemice su pokazale , kako domaćoj publici, tako i rukometašicama Zaječara, jednu modernu, brzu i pre svega disciplinovanu igru.

Odbranjeni sedmerac Adrijane MIšković već u prvom minutu podigao je atmosferu i podigao publiku na noge . Prvo vođstvo Zaječara viđeno je u 6. minutu golom Barbare Varlec za 3:2 . Ali tada su gošće podigle ritam i preuzele potpunu inicijativu. Uzaludni su bili svi pokušaji Zaječara da preuzme  vođstvo pored izuzetne Jane Krause, koja je u 13. minutu odbranila i sedmerac Tanji Medved pa je rezultat ipak ostao 6:7 . Posle dva uzasopna gola Lone Fisher u 20. minutu i rezultata 8:11, Markov je morao da zatraži time-out i pokuša da svojoj ekipi ukaže na greške kojih je itekako bilo.

Kratki preadah je urodio plodom , pa je vec u 25. minutu bilo 12:12. Ali je sa par vezanih greški u nastavku Tanja Medved pokvarila utisak, pa iako je imalo prilika za bolji rezultat na pauzu se otišlo sa 16:16.

Na samom startu drugog dela Bartošić je povećala na 17:16, ali je nakon isključenja Slađane Pop-Lazić BSV krenuo agresivno i preokrenuo na 18:19. Isključenje Randy Bülau nije omelo gošće u tome da zadrže svoj ritam igre, a dodatno im je pomogao i promašeni sedmerac Jelene Popović, pa je u 42. Minutu bilo 18:20.

Tada je već počelo da se postavlja pitanje, može li Zaječar do +5 koji su potrebni za prolaz? Ali umesto da zbiju redove i krenu na “sve ili ništa” domaće su počele da srljaju iz greške u grešku. Potpuno bezidejna igra u trenicima kada im je to bilo najmanje potrebno. Možemo reći da je gol Ivane Filipović za vođstvo od 22:21 u 46. minutu bi “poslednji trzaj” ionako već posrnulog Zaječara. Pokušavao je Markov u napadu sa dva pivotmena , u odbrani primenjivao 5-1, pa zatim 4-2, pokušavao da “flasterima” nad Bülau I Klein onesposobi napade gošći, što je delom i uspevalo, nažalost Zaječar je i bez njihove pomoći isuviše grešio, pogotovu u napadu.

Vidno je nedostajala kreativnost Sanje Damjanović ali to opet nije opravdanje za neočekivano slabu igru Zaječara i veliki broj grešaka. Grešile su one najiskusnije od kojih se to najmanje očekivalo pa na osnovu prikazanog možemo reći da je Zaječar sam sebe pobedio, jer Evropa ovakve propuste ne prašta …

Iz Zaječara
DARKO STRATIJEV

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball