Zvezda osvojila Ligu šampiona! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Zvezda osvojila Ligu šampiona!

Ako je neko očekivao neočekivano – to se i dogodilo! Zvezda jeste izgubila titulu u ruskom prvenstvu, ali je zato postala novi prvak Evrope! I drugi put u nedelju dana Zvezda je pobedila austrijski Hipo i postala prvi klub u novijoj ruskoj istoriji koji je podigao pehar evropskog klupskog prvaka. Predvođene fenomanalnom Poltorackajom u napadu i sjajnom Sanko na golu Ruskinje su gotovo tokom čitavog susreta imale igru i aktivan rezultat. Na kraju više nego dovoljnih 31-29 za veliko slavlje igračica ekipe iz Zvenigoroda. Nisu se uplašile priča o nepobedivosti Hipa u Austriji. I nisu imale krizu samopouzdanja nijednog trenutka. Naprotiv. Imale su motiva na pretek, iskoristile priliku koja se ne pruža često i osvojile Ligu šampiona! I na tome im samo možemo čestitati!

Utakmicu je golom iz penala otvorila teška artiljerija u liku Polenove. Brzo je uzvratila Korejanka Oh i veliko finale je krenulo svojim neizvesnim tokom. Zvezda je nastavila hrabro u napadu što je rezultiralo vođstvom(1-3; 3-5; 4-6) do prvog izjednačenja kod 6-6. Ubrzo je Aćimović pogodila za prvo vođstvo Hipa i ta rezultatska klackalica sa golom prednosti trajala je do poluvremena(7-6; 9-8; 11-10; 12-11). Poslednjih 5 minuta poluvremena, ali i generalno čitav susret obeležile su svakako atraktivnim potezima, asistencijama i golovima prve figure meča, Oh sa jedne i Poltorackaja sa druge strane. Ova druga je serijom od 6 uzastopnih golova povukla svoju Zvezdu do 15-15, posle prvih 30 minuta igre.

Početak drugog dela doneo je novu prednost od dva gola Hipa koju je donela Nascimento. Ali Ruskinje nisu posustajale i brzo su poravnale golom Šipilove(18-18). Kada je Poltorackaja nedugo zatim pogodila prečku iz penala i kada je Aćimović u sledećem napadu vratila svoju ekipu na +2 možda je i bilo nagovestaja da će Zvezda posustati. Ali to se nije desilo. Sanko je bila sve sigurnija na golu, u važnim trenutcima je ulivala sigurnost dok su tada odgovornost u napadu preuzele Andrjušina, Poltorackaja i Vetkova. I Hipo je imao svoje adute, Englert je zaustavljala lopte već viđene u golu, a Toth i Piedade su pogađale za nova izjednačenja. Od poslednjeg izjednačenja 27-27 Hipo nije više došao do prednosti jer je ona prešla na stranu Zvezde(27-28; 28-29; 28-30, 29-31) i zadržala se do kraja.

HIPO: Nascimento 6, Piedade 2, Kirsner 1, Kim 2, Oh 6, Toth 7/3, Myoung 2/1, Aćimović 3

ZVEZDA: Poltorackaja 10/3, Boklascsuk 2, Karejeva 3, Dmitrijeva 1/1, Šipilova 2, Andrjušina 5, Vetkova 2, Polenova 6/3
ZORICA RADOJKOVIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *