Balkan-Handball.com

Crnogorke veruju u pobedu!

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore sprema se na Cetinju za kvalifikacione utakmice sa Hrvatskom za odlazak na Evropsko prvenstvo. Levi bek razornog šuta, Marija Jovanović, jedan od predvodika mlade generacije crnogorskih rukometašica veruje da njena ekipa ima snage i znanja da se ravnopravno suprostavi Hrvatskoj i zabeleži rezultat koji će ih po prvi put u istoriji odvesti na jedno veliko takmičenje. O protivniku ne želi mnogo da priča jer misli da je bitnije posvetiti se svojoj igri i što spremnije dočekati utakmice u Podgorici i Kutinama.

Kako protiču pripreme na Cetinju?

-Jedan dio priprema je prošao, drugi i najbitniji nas očekuje već od ponedeljka. Pripreme protiču dobro, radi se dobro, atmosfera je zaista fenomenalna uprkos nekim stvarima koje su se izdešavale u proteklom periodu. U svima je samo proradila još veća želja i volja za pobjedom, sve sa ciljem da se prođu kvalifikacije! Dosta smo radili na fizičkoj spremi, a od sledeće nedelje smanjujemo tempo i posvećujemo se najviše uigravanju.

Ima li problema sa povredama igračica i kakvo je tvoje vidjenje hrvatske reprezentacije?

Što se tiče zdrastvenog biltena je sve kako treba, sem nekih sitnih problema koji će vjerujem do meča sa Hrvatskom biti sanirani. Ne bih previše pričala o Hrvatskoj jer mislim da je najbitnije da se mi posvetimo samo našoj igri i da se što bolje uigramo kako bi spremne dočekale meč sa njima.

Imate li dovoljno informacija o protivniku?

-Imamo dosta informacija. Trudimo se, kao što već rekoh, da ih što spremnije dočekamo, da nas ne iznenade u bilo kom smislu.

Šta može biti prednost reprezentacije Crne Gore u tim utakmicama? U odnosu na neka ranija okupljanja jači ste za Maju Savić i Miru Milenković.

-Naša prednost je sigurno to što u ekipi imamo po meni najboljeg beka i najbolje krilo na svijetu. Uz još par starijih igračica imaju mnogo iskustva i znanja. Nadam se i vjerujem da je to, uz nas mladje dobitna kombinacija. Sada smo već kompletni, jači i za još jednog kvalitetnog golmana. Zaista je dobra atmosfera, vjerujem u svoje saigračice, osjeća se pozitivna atmosfera na terenu i van njega. Svi imamo jedan isti cilj, a to je da se prodju kvalifikacije. I naravno, uzdam se u našu publiku koja će ispuniti Moraču do poslednjeg mjesta i navijanjem nas voditi do cilja! I naravno, da ne zaboravim. Reprezentaciji Srbije želim puno sreće, nadam se da će uspešno proći kvalifikacije i da ćemo se sresti u Makedoniji!


Ono što je novost u odnosu na ranija okupljanja Crnogorki je da su sada sve najbolje igračice(osim Anđele Dragutinović koja se oporavlja od povrede kuka) u trenažnom procesu i vredno se spremaju za utakmice godine. U odnosu na predhodna okupljanja novo-staro ime je povratnica Ana Radović, koja je dobila šansu da se nametne selektoru posle višemesečne suspenzije zbog kršenja klupske discipline. Selektor Nikola Petrović na raspolaganju ima 19 igračica: Sonja Barjaktarović, Mirjana Milenković, Itana Perović, Maja Savić, Vinka Vlahović, Biljana Pavićević, Jovanka Radičević, Radmila Miljanić, Dragica Orlandić, Đurđica Đurović, Maja Mićković, Bojana Popović, Aida Selmanović, Sanja Jovović, Ana Radović, Milena Knežević, Nataša Krnić, Marija Jovanović i Andrea Mugoša.

Prvu utakmicu sa Hrvatskom rukometašice Crne Gore igraju 31.juna u Podgorici, dok je revanš nedelju dana kasnije u Kutini.

ZORICA RADOJKOVIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *