Balkan Handball

CVETKOVIĆ POZVAO ORLOVE: Crnoglavac i Ćirić debitanti!

Selektor muške reprezentacije Srbije, Jovica Cvetković, objavio je spisak od 22 igrača na koje računa u EHF nedelji u okviru koje će biti odigrana dva prijateljska meča sa selekcijom Austrije, 26. oktobra u Tulnu i dva dana kasnije u Zudštadu. Selektor se obratio novinarima na konferenciji za medije u prostorijama RSS u Tošinom Bunaru.

 

SPISAK:

Golmani: Strahinja Milić, Vladimir Cupara, Tibor Ivanišević, Dejan Milosavljev
Leva krila: Dobrivoje Marković i Nemanja Ilić
Desna krila: Bogdan Radivojević i Darko Đukić
Desni bekovi: Marko Vujin, Nemanja Zelenović, Nikola Crnoglavac
Srednji bekovi: Petar Nenadić, Žarko Šešum, Petar Đorđić, Momir Rnić, Nemanja Obradović, Darko Stevanović, Nemanja Mladenović i Stefan Ćirić
Pivotmeni: Rastko Stojković, Mijailo Marsenić i Bojan Beljanski.

Cvetković je prokomentarisao i neka nova imena na spisku, među njima dvojicu novajlija, Nikolu Crnoglavca i Stefana Ćirića.

  • Milosavljev je mlad golman, skrenuo je pažnju svojim kvalitetom i dobiće priliku da pokaže šta zna. Priliku će dobiti i Nemanja Mladenović, odnosno, Nikola Crnoglavac. Tu je i Stefan Ćirić iz Obilića. Ima 25 godina, vrlo interesantan igrač za nas. Beljanski dugo nije bio u reprezentaciji. Igra u oba pravca. Očekujem da iskoristi svoju šansu. Nova pravila kažu da će biti moguće promeniti šest igrača na Evropskom prvenstvu. Do sada je bilo četiri. To znači da moramo imati više igrača na pripremama koji će biti upoznati sa sistemom i spremni da uskoče u svakom trenutku. Voleo bih da zamenio svih 6, to bi značilo da smo otišli do same završnice.