Balkan Handball

Karabatić nakon operacije: Bol postao ogroman, nisam smeo da rizikujem karijeru

Konstantan bol u levom stopalu, koji je postajao sve intezivniji, primorao je Nikolu Karabatića na operaciju koja će go odvojiti od terena od četiri do šest meseci po preliminarnim procenama, što znači da jednog od najboljih, ako ne u najboljeg svih vremena nećemo gledati na predstojećem Svetskom šampionatu.

Zahvat je urađen u utorak ujutru, operacija je prošla dobro, što je potvrdio i Nikola neposredno nakon iste.

Sve je prošlo kako treba, kao što sam i očekivao. Nadam se da ću se rukometu vratiti sa mnogo manje, ili čak i bez bola u nozi. Bol je postao toliko jak da više nisamo mogao ni da treniram ni da igram. Prvi znaci problema pojavili su se još u decembru 2016. godine. Od tada igram pod bolom, ali stisnem zube i izdržim. Prošle sezone nije bilo većih problema do fajnal-fora Lige šampiona, kada se bol ponovo pojavio.

Mislili smo da će tokom odmora između dve sezone simptomi nestati, ali, čim sam se vratio na teren, vratio se i bol. Uprkos velikom naporu medicinskog tima da mi pomogne, morao sam se odluičiti za operaciju, pogotovu jer je hirurg upozorio da ne smemo više odlagati jer možemo lošu situaciju učiniti još lošijom…

To znači da Nikola Karabatić prvi put u karijerei neće moći da igra za reprezentaciju na jednom velikom takmičenju –  Svetskom prvenstvu u Danskoj i Nemačkoj narednog januara…

Teško je to podneti, veliko je razočaranje. Pokušao sam sve, stiskao zube, trpeo, ali nije vredelo. Ovo je prvi put da propuštam ovakvu reprezentativnu akciju, koja se pritom odviju u takvim rukometnim zemljama kakve su Nemačka i Danska, i koja pritom ima kvalifikacioni karakter, za naredne Olimpijske Igre. Teško je bilo odreći se takvog izazova i obaveze, ali nisam imao izbora – znao sam da, ako nastavim, svakako neću biti sposoban da nastupim za nacionalni tim. Učinio bi povredu još drastičnijom i ozbiljno doveo u pitanje nastavak karijere.  Ponavljam, da se nisam operisao ne bih bio sposoban da pomognem reprezentaciji u januaru, tako da je ovo svakako bilo jedino rešenje – zaključio je Francuz u izjavi za sajt PSG-a.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *