Balkan Handball

Predstavnici ARKUS lige: Cilj je vratiti srpski rukomet tamo gde mu je mesto!

Takmičarksa sezona 2019/20 u Srbiju će doneti mnogo noviteta, a jedan od njih svakako je i zajednica rukometnih klubova, ARKUS, koja je osnovala istoimenu ligu. Prvo zvanično obraćanje javnosti održano je u petak, u Klubu sportista na Partizanovom stadionu. Ispred predstavnika medija našli su se Saša Blagojević, Milorad Šolević, direktor lige, kao i generalni menadžer Dušan Živković.  Svi su bili saglasni oko jedne stvari, a to je činjenica da se kroz ovaj projketa traže bolji dani srpskog rukometa. 

 • „Imamo velike ambicije. Ovo je samo prvi korak od mnogih koje moramo da napravimo da bismo bili uspešni i prepoznatljivi. U tom cilju, krenuli smo od početka, od administrativnih stvari koje smo morali da uradimo, da izaberemo ljude koji će nas predstavljati, i koji će pokušati da pomognu da ovaj projekat uspe “ – istakao je Saša Blagojević
 • „Ovo je veliki iskorak u dosadašnjoj rukometnoj praksi da se konstituisala jedna zdrava osnova, koja će pomoći rukometnom sportu koji je prethodnih godina bio slab. Asocijacija rukometnih klubova prolazi kroz konstituisanje i u punom kapacitetu ćemo vrlo brzo sarađivati i donositi vrlo važne odluke koje će pomoći da se unapredi rukomet u Srbiji. Ovo je po prvi put da klubovi uzimaju sudbinu u svoje ruke, i imamo priliku da kroz jedan zdrav osnov koji smo projektovali nadograđujemo strukturu koja treba da traje – reči su direktora novoformiranog takmičenja Milorada Šolevića. 

Dušan Živković, generalni menadžer lige istakao je da zajednica vodi računa o svemu, a tome u prilog ide i činjenica da je novi sajt u izradi i da će biti pušten u rad u najskorijem vremenskom periodu.

 • „Sajt je u izradi. Trudićemo se da rukomet stavimo tamo gde mu je i mesto. Prvi put imamo pravu zajednicu klubova, solidarnost i priliku da podignemo domaće takmičenja na mnogo viši nivo. Trudićemo se da budemo kako servis klubovima, tako i medijima“.

Kada je reč o formatu samog takmičenja, prema rečima Saše Blagojevića, on u narednoj sezoni ostaje isti, ali je takođe i plan da se od takmičarske godine 2020/21 uvedu noviteti.  

 • „Naredna sezona biće, po formatu takmičenja, ista kao prethodna. Isti broj klubova, a dva predstavnika će se takmičiti u regionalnoj SEHA Gazprom ligi, te će se nakon završenog ligaškog dela priključiti takmičenju u Srbiji, i zajedno sa četiri prvoplasirane ekipe formirati plej-of. Kada je reč o budućnosti, u palnu svakako imamo da se od sezone 2020/21 uvede pravilo da svaki klub bude dužan da nastupa u domaćem takmičenju. Naravno da imamo razumevanja za nastupe naših klubova u bilo kom evropskom takmičenju, ali mi želimo da zaštitimo integritet domaćeg takmičenja, koje će biti prioritet“.

Za kraj, Milorad Šolević se osvrnuo i na medijsku pokrivenost kao i na sponzorstvo, istakavši da je ARKUS liga u konstantnim pregovorima sa spontzorima kao i predstavnicima medijskih kuća, koji bi dodatni mogli da pomognu podizanja rukometa na viši nivo. 

 

2 Comments

 1. Branko Raca Sarajevo.

  13/07/2019 at 07:57

  Svaka čast,veoma ste me obradovali radi popularizacije rukometa kao najzdravijeg sporta.Samo bi vas zamolio da ne zanemarite osnovne,srednje škole kao i fakultete.Puno Pozdrava Saša i Sretno!!!

 2. Spiridon Kopicl

  13/07/2019 at 17:37

  Na našu veliku radost,prošao je ,,dan mrmota“ i zamrznuta slika od negde 1978-9 je nestala sa ekrana.Sve ovo liči na nešto.šta tačno- videćemo i nadajmo se najboljem.Jedino što može ove ljude da „minira“i razjerdini su oni sami.Hoće li imati dovoljno snage da suzbiju sopstvene sujete i istraju na viziji opšteg boljitka i progresa ?? Po meni je kvota da hoće dvocifrena,ali u svakom slučaju srećno nam bilo.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *