Balkan Handball

Ko će do pehara EHF Kupa u Gepingenu?

Finalni turnir EHF Kupa, najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u svetu rukometa posle EHF Lige šampiona, biće održan 20. i 21. maja u Gepingenu. To će biti i prilika da srpski reprezentativci, Žarko Šešum i Petar Nenadić, obogate svoje profesionalne karijere još jednim, četvrtim, trofejom na međunarodnoj sceni.

Kapiten srpskog državnog tima, član aktuelnog osvajača EHF Kupa i domaćina turnira, Gepingena, već je dizao trofej namenjen osvajaču EHF Kupa igrajući za Rajn Nekar Leven 2013. godine, a sa mađarskim Vespremom je 2008. godine osvojio i Kup pobednika Kupova. Podrška na golu će mu biti slovenački reprezentativac Primož Prošt.

Dolaskom u Berlin 2014. godine, Petar Nenadić, doživeo je najtrofejnije trenutke u svojoj karijeri. „Lisice“ su od tada podizale pehar namenjen pobedniku EHF Kupa 2015. godine, ali i u dva navrata osvajale titulu klupskog šampiona sveta na IHF Super Gloub turniru u Kataru. Sve to zajedno sa Nenadićem su osvojili Drago Vuković i Jakov Gojun, a i Krešimir Kozina je osetio slast osvajanja klupskog prvenstva sveta 2016.godine.

Finalni turnir u Gepingenu biće i prilika da mlađi brat Petra, Draško Nenadić osvoji novi evropski trofej, nakon što je 2014. godine sa Flensburgom osvojio EHF Ligu šampiona.

U dresu Magdeburga, dvostrukog osvajača EHF Lige šampiona, nastupaće desni bek srpske reprezentacije, Nemanja Zelenović, slovenački srednji bek Marko Bezjak, hrvatski pivotmen Željko Musa.

Srbi nose dres i francuskog Sen Rafaela. Nekadašnji reprezentativac Slaviša Đukanović i član juniorske generacije 1996, Aleksa Kolaković, pokušaće da iznenade nemački trio.

Polufinale (subota, 20.5)
Magdeburg (Nemanja Zelenović, Marko Bezjak i Željko Musa) – Gepingen (Žarko Šešum i Primož Prošt) 15
Fukse Berlin (Petar i Draško Nenadić, Jakov Gojun, Drago Vuković i Krešimir Kozina) – Sen Rafael (Slaviša Đukanović i Aleksa Kolaković) 17.45

Finalni dan (nedelja, 21.5.2017)
Meč za treće mesto 14.30 časova
Finale (17 časova)