Balkan Handball

Priča iz Norveške: Đorđe Teodorović uveo Oppsal u elitu

Da naši ljudi sa uspehom šire ono što se nekada nazivali „jugo-školom“ rukometa, govori i primer Đorđa Teodorovića, trenera, a sada i direktora novog norveškog ženskog prvoligaša, ekipe Oppsala. Posle tri godine rada sa ovim timom, od treće lige, izboren je plasman u elitu, a Teodoroviću su čelnici jednog od najvećih norveških rukometnih klubova, ponudili i mesto direktora:

– Napravili smo istorijski uspeh, jer klub nikada ranije nije igrao u elitnom društvu. Oopsal je u principu muški klub, koji je dominirao sedamdesetih godina prošlog veka, jednom igrao i polufinale Kupa šampiona sa Gumersbahom, što je za norveški rukomet i dalje fantastičan rezultat – kaže Teodorović i nastavlja svoju skandinavsku priču:

 Što se tiče ženske ekipe, sve je išlo jako brzo. Pojačali smo se dobro i uveli novi režim i kulturu treninga. To je dalo rezultat protiv timova, koji imaju mnogo veću tradiciju u ženskom rukometu(Nordstrand, Bækkelaget i Selbu). Nordstrand je bio u eliti 35 godina, ispao, a onda na sav glas sa još jačim sastavom najavljivao povratak u prvu ligu. Mi smo ih već u prvom kolu demolirali na njihovom terenu 36:18 – kaže trener i direktor Oppsala, koji je sezonu završio sa 22 pobede, jednim remijem i tri poraza.

Na početku svoje skandinavske karijere, Teodorović je radio kao trener muške ekipe Oppsala. U poslednjih šest godina, Teodorović je uporedo obavljao direktorsku funkciju u muškom klubu, NIT-HAK iz Nittedala, koji je jedne sezone došao do četvrtfinala Čelendž Kupa:

– Moram priznati da sa izmešanim osećanjima ostavljam tu funkciju i prelazim potpuno u Oppsal.  Ipak, Oppsal je jedan od najvećih klubova u Norveškoj. Imamo preko 40 ekipa i ukupno 800 aktivnih članova, što je ogromna cifra i veoma sam počastvovan što mi se ukazala prilika da radim na daljem razvoju – zaključio je Teodorović.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *