Balkan Handball

Vreli pesak Mauricijusa očekuje „nokaut“ faza SP „peskaša“

Glavna rudna takmičenja U17 „peskaškog“ SP na Mauricijusu je završila u petak i poznati su učesnici „nokaut“ četvrtfinala. Završetak glavne faze su na čelu tabela dočekale ekipe Holandije i Portugala (devojke) i Rusije i Španije (momci).

U subotu, počev od 9.30h (lokalno vreme, što je 7.30h po vremenu Balkan-Handball regiona) će na Centralni teren izaći ekipe Rusije i Portugala, dok će u isto vreme na C2 igrati Venecuela i Italija. Potom (10:20, lokalno vreme), slede preostala dva muška četvrtfinala TPE – ESP (CC) i THA – ARG (C2).

Devojke u borbu za medalje kreću u 11:10h mečevima NED – THN (CC) i ARG – CHN (C2), dok će tačno u podne megdan deliti TPE – POR (CC) i HUN – ESP (C2).

Poslepodnevni program će kulminirati počev od 16:30h kada na Centralnom terenu počinju mečevi polufinala u obe konkurencije, sve do 19:30h, kada se subotnji program završava.

U senci ovih mečeva, nastavlja se borba za pozicije od devetog mesta pa nadalje, a Hrvatska selekcija će sutra ujutru na pesku plaže „Flik&Flak“ verovatno imati dosta lak zadatak da ostvari pobedu protiv domaće selekcije i time svoju finalnu poziciju što više približi najboljim. I ako je hrvatski tim „ostao“ u donjoj polovini žreba, nade za plasman na Olimpijske igre mladih još tinjaju! 

X.Q

Foto: stephane Pillaud / IHF