Igor Vori: Ko kaže da je rukomet zdrav? Nas 50% smo invalidi posle karijera, ali je lepo bilo igrati... - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Igor Vori: Ko kaže da je rukomet zdrav? Nas 50% smo invalidi posle karijera, ali je lepo bilo igrati…

Igor Vori: Ko kaže da je rukomet zdrav? Nas 50% smo invalidi posle karijera, ali je lepo bilo igrati…

zika.bogdanovic
1 komentar

Jedno od najinteresantnijih izlaganja na HANDBALL TALKS konferenciji u Našicama imao je legendarni Igor Vori, koji je podsetio koliki je ispostavljeni račun za učestvovanje u nečemu što se zove vrhunski rukomet, a plaća ga većina igrača posle svojih profesionalnih karijera.

„Da me je neko posavetovao tada, da smo bili samo malo mudriji, možda danas ne bi bili svih 50% invalidi. Nažalost, to je tako. Jednostavno, u tom trenutku ne razmišljaš, imaš osećaj da s tim danom završava sve. Jednostavno smo išli preko svojih mogućnosti, ulazili u „crveno“. Nismo razmišljali šta nosi život. Neke stvari zaboraviš u svojoj glavi, ali telo ne zaboravlja. Nažalost, nekada je trebalo poslušati one najbliže koji su govorili da ponekad bi trebalo da stanem na loptu. Međutim, nisam slušao, ne samo ja. Uopšteno imamo velikih zdravstvenih problema. Neko kaže rukomet je zdrav? Ma, nije zdrav. Svaki drugi od nas ima veštački kuk, operisano koleno, leđa. Nije zdravo, kako to može biti zdravo, ali je lepo igrati! – rekao je Igor Vori.

Pogledajte panel sa legendama…

Možda vam se dopadne

1 komentar

Mile Mrđenovački 17/11/2023 - 18:12

Svaki vrhunski sportista izlaže telo velikom riziku. Svesno, radi novca,mnogi produžavaju svoje karijere do četrdesetih godina… Veliki rukometni stručnjak Vlado Štencl je imao stav da ekipu koja odradi jedan ciklus (pod njegovim vodjstvom= i ostvari najbolji rezultat, mora se potpuno zameniti novim igračima. Zbog toga ga je Nemačka fedreracija smenila posle neuspeha… U automobilizmu auto često prosto eksplodira jer motor radi na maksimumu… Danas nam Gospodin Vori, sjajan pivotmen, otkriva da je Štencl bio u pravu. Ne mogu svi izdržati takva dugogodišnja opterečenja , a naknadna pamet ne vredi. Primer Hansena mnogo govori, a povrede mladih igrača govore da je profesor Vladimir Koprivica u pravu kada kaže da nije problem sportistu opteretiti već kako ga oporaviti. Primer Novaka Đokovića da ne trči sa turnira na turnir je pokazna vežba da se može i mora biti pametan na vreme.

I na kraju RUKOMET JE DIVAN SPORT

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball