KIRIL LAZAROV PIŠE AUTOBIOGRAFIJU: Inspiracija i motivacija za neke nove generacije - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize KIRIL LAZAROV PIŠE AUTOBIOGRAFIJU: Inspiracija i motivacija za neke nove generacije

KIRIL LAZAROV PIŠE AUTOBIOGRAFIJU: Inspiracija i motivacija za neke nove generacije

zika.bogdanovic
4 komentari

Ljubitelji sporta u Makedoniji i širom regiona dobiće uskoro interesantno štivo koje će opisati put do vrha jednog od najboljih rukometaša u XXI veku Kirila Lazarova. Najbolji strelac EHF Lige šampiona svih vremena i rekorder po mnogo osnova kada je u pitanju svet rukometa, piše svoju autobiografiju u saradnji sa srpskim novinarom Žikom Bogdanovićem, osnivačem regionalnog rukometnog portala Balkan-Handball.com.

Već decenijama jedan od sportskih simbola Makedonije, odlučio je da svoju priču od rodnog Svetog Nikole do francuskog Nanta, gde će u leto 2022. završiti neverovatnu karijeru, prenese na papir kako bi savremenicima, ali i generacijama koje dolaze služila kao vredan dokument o požrtvovanosti, borbi, usponima i padovima koji su bili neizbežan deo puta do vrha.

  • Sa puno entuzijazma i energije ušao sam u projekat pisanja autobiografije. Nesebično sam se uložio i rekao neke stvari koje bi mogle da posluže svim generacijama, pogotovo ovim novim, da uvide kako je težak put do vrha, a još slađi osećaj kada si na njemu. Trebalo mi je puno vremena i energije da se prisetim najinteresantnijih situacija u kojima sam se našao tokom ovih 30 godina rukometne karijere. Uveren sam da će pravi i konkretni primeri biti od koristi mojim poštovacima širom Makedonije, Balkana i cele Evrope. Ovo je novo iskustvo za mene. Radu na knjizi pristupio sam sa velikim ponosom i zadovoljstvom – rekao je Kiril Lazarov. 
  • Privilegovan sam da učestvujem u jednom ovakvom projektu. Rad sa Kiretom na knjizi doživljavam kao šansu da još nešto naučim, ali i odam počast jednoj vanserijskoj karijeri. Dugi niz godina pažljivo pratim njegov put, bio sam upoznat sa dosta detalja, ali je sam proces razgovora i pisanja doneo i neke stvari koje nisam znao, a koje su mi još više učvrstile sliku o njemu kao jednom od najboljih sportista XXI veka sa ovih prostora. Kiretova priča od betona Ovče Polja do „Blaugrane“ uz sve ono što je doživeo sa reprezentacijom svoje zemlje stojeći ponosno sa kapitenskom trakom i kada je bila daleko od velike scene, obiluje velikim porukama. Siguran sam da će služiti kao inspiracija i motivacija svim klincima koji će pokušati da kroz sport ostvare svoje snove – rekao je Bogdanović.

Autobiografija Kirila Lazarova trebalo bi da se nađe pred čitaocima do kraja 2021. godine.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball