KOLUMNA: Holandija ili Švedska? - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize KOLUMNA: Holandija ili Švedska?

KOLUMNA: Holandija ili Švedska?

zika.bogdanovic
0 komentar
Jan Christensen, dhf.dk

PIŠE: ŽIKA BOGDANOVIĆ

Posle dobro odrađenog Japana, stvar je jasna. Srbija mora u četvrtfinale ako želi u Rio. Ne postoji varijanta da se dođe do potencijalnog devetog ili desetog mesta, koliko će biti „trag kočenja“ ako u četvrtfinalu vidimo Norvešku, Brazil ili Koreju, koja će morati da izbaci Ruskinje, sa „zdravim Trefilovom“.  Napisah sinoć „dok je bio lud nisu mogle ni da se kvalifikuju“, naravno, sarkastično. Menja se vreme, menjaju se i načini ophođenja prema igračicama koje više neće da trpe nikoga, pa ako se i Trefilov promenio, znanje višestrukog svetskog šampiona ostaje, kao što su osetili Hergeirson i Duenjas. No, sve mislim da nije zbog devojaka, jer čovek koji je dobio infarkt neposredno nakon što su ga smenili sa pozicije selektora 2012. godine, prvo valjda misli o sebi i svom zdravlju.

Da, postoji još jedan tim koji bi mogao da „trag kočenja“ pomeri i na 11. mesto – Angola. Angola je, a ne Tunis, kako uporno tvrdi srpski selektor Saša Bošković (u prva dva intervjua mislio sam da je lapsus), već plasirana u Rio kao najbolja afrička selekcija. No, nije ni zameriti Boškoviću na tome, čovek ima važnija posla. Ne mislim na skautiranje Tunisa, koji je spor, sa „pročitanim napadom“ i nedovoljno tehnički obučen za ozbiljan rukomet, već na ono što sledi.

Holandija ili Švedska? Birajte.  Šveđanke Srbiji više leže, ali sa druge strane, imaju svoj zakucan termin od 20.45, igraju gotovo kao domaća reprezentacija u komšiluku, što je priča sama za sebe. Sa druge strane, Holanđanke, kao tempirana bomba, ako ih krene. No, i protiv jednih, i protiv drugih, ova Srbija mora biti na 110% svega, svaka devojka pojedinačno, svaki segment igre, ako ćemo da pričamo o prolazu u četvrtfinale.

Crna Gora ima novu zvezdu. Đurđina Jauković, osim što je rođena u februaru 1997. godine, ima malj u ramenu. Nažalost, mnoge reprezentacije, pa i srpska, kada imaju igračice takvog kalibra, drže ih vezane godinama, a tek elementarne nepogode i tektonski poremećaji učine da one dobiju šansu u meri u kojoj zaslužuju.

No, to je preširoka tema za jutro broj 7 na Svetskom prvenstvu.

Crnogorke su unakazile Mađarice, reklo bi se, postavile ih na mesto, a onda su Dankinje dobile porciju od istih tih Mađarica. Damen handball, rekao bi jedan pametan čovek.

Ne hvatajte se u kladionicu…

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball