KOLUMNA: Karakter pobednika - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize KOLUMNA: Karakter pobednika

KOLUMNA: Karakter pobednika

zika.bogdanovic
2 komentari

PIŠE: ŽIKA BOGDANOVIĆ

Da je Vardar bio apsolutni favorit dvomeča sa Zagrebom, za to vam nisu bile potrebne kolumne da shvatite, a da će ovako odigrati, e to je već trebalo sačekati i videti. I imali su navijači makedonskih šampiona šta da vide. Videli su Dainisa Kristopansa, igrača koji je još uvek u uzlaznoj putanji što se tiče individualnog razvoja. Videli su da je Dejan Milosavljev već u svojoj prvoj sezoni postao neko od koga se plaše kada se suoče oči u oči. Ne znam šta može da se desi da za deset godina ne sumiramo da je njegova karijera – put golmana svetske klase. Bog ga je pogledao sa Dejanom Perićem, isto kao što je talenat dobio sa istog mesta pre 23 godine. Dizinger ponovo liči na pravog igrača, dok ponovo ne ode u zavoje, a to je kod njega često kao sunce u julu. Samopouzdanje osvajača EHF Lige šampiona iz 2017. godine nije nestalo, još uvek je tu, i to je poseban kvalitet koji ima samo par timova u Evropi, a sve to nema veze sa kvalitetom, jer i neki igrački moćniji od Vardara, još uvek ga traže. Ima ta „bratija“ koja ne …. živu silu, ma ko je sa druge strane. Bez toga se ne bi desila ni 2017-a. Bez toga je nemoguće napraviti rezultat u sportu.

Projektovani F4 sa Barsom, PSŽ-om, Vespremom i pobednikom Vardar-PIK Seged (Visla), zvuči fantastično. Ništa jače u ovom trenutku ne bismo mogli da vidimo u Kelnu. Naravno, ako se Nemci ne umešaju i dođu na svoju žurku. Iskreno, navikli smo i bez njih.

Zagreb…pravljen po merama Line Červara, a u rukama Branka Tamšea. Pravljen za drugu brzinu i vožnju pod ručnom, a sada sa vozačem koji voli turbo opciju na volanu. Totalni opozit. Izašao bi Lino bolje na kraj sa Vardarom sa svojim „ball control“. Udavili bi Vardar donekle, ali iluzorno je reći da bi ugrozili plasman u četvrtfinale. Za svakog trenera je potrebno vreme. Nadam se da će Branko dobiti u Zagrebu šansu da pokaže ono što je pokazivao Celju. Za taj njegov film, čini mi se, potrebni su i neki novi glumci. U njegovu odbranu ide i skromna bekovska linija. Ne sećam se da je Zagreb imao skromniju. Antologijska poruka Line Červara s polaska reprezentacije na SP u Nemačku „Fali nam Šušnja“ koju je većina medija shvatila kao pošalicu, sada bi imala pravu konotaciju kada se priča o Zagrebu. Ovaj Zagreb, ne trči, ali i ne bije. A jedno od ta dva bi morao. 

Crvena linija će biti mečevi sa Nexe-om, od ovog u Brestu, do poslednjeg za titulu šampiona. Uživaćemo.

Možda vam se dopadne

2 komentari

Goran 24/03/2019 - 11:19

Koristim ovu priliku da vam od srca cestitam na svim kolumnama kojima nas uvek obradujes I ulijes malo nade da Jos uvek neko (veoma pametan) misli o rukometu.Steta sto sa takvim znanjem nisi na poziciji u RK Savezu da nesto I promenis.Redovno citam I ocekujem nova vasa zapazanja ,kritike I sugestije I nadam see da ce bar nesto doci na pravu adresu..Meni licno ste mnogo pomogli u formiranju pravca u rukometnoj karijeri mog maloletnog Sina.Veliki Pozdrav Ziv Bio

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball