Balkan-Handball.com

KOLUMNA Lojze Grčman: Branko Tamše, nova nada za Našice

Priznajem, tu nema dileme, veoma volim Balkan. Njegov sport, kulturu, istoriju, jezik. Iako mi je lingvistika blizu, stvarno ne možem naći adekvatne oslovice na slovenskom za Dok nekom ne smrkne,  drugom ne svane. Ako prenesemo to na rukomet. Da bi Hrvatska napravila bolji rezultat na SP, primjerice uzela kolajnu, vjerovatno bi Lino Červar ostao na klupi reprezentancije, Hrvoje Horvat na klupi Nexeja, a Branko Tamše na stand by za neki posao. A tako se u nekoliko dana izvela ova rotacija.

Mislim, da bi Branko Tamše mogao biti pun pogodak za Našičane. Voli razvijati mlade – u tom pogledu je svakako referenca – i skenirati njihov napredak. Ponekad se osloni i na iskustvo. Svim snagama je posvećen rukometu, o kome bi pričao 24/7. Kod kuće ima materiale, snimke utakmica izpred 20, 25 godina. Ima široku mrežu poznanika među trenerima i igračima.

Čini se, da što je teža situacija, veči izazov je za njega. A pogotovo se mi za „brak“ Tamše-Nexe čini povoljno, da riječ ide o klubu – jednom od rijetkih takvih u regionu –, koji svoje trenere čeka, koji ima strpljenje. Nexe nije organizacija tipa „ako gubimo tu utakmicu, gasimo klub“, iako je ovaj išao i kroz težka vremena. Malo sam brojao: za vrijeme Hrvoja Horvata na klupi Našičana Zagreb je vodilo devet trenera, među njima i Tamše. Tako da me stvarno interesira, šta sa svojim iskustvom može s ekipom napraviti i kod kuće i u Evropi za 2, 3 sezone. Možda neki proboj već u ovoj sezoni?

Branko Tamše je trener, koji je naviknut na trofeje – za pet godina u Celju jih je uzeo 14. Još četri prije u Gorenju. Kad je bio u Velenju, pobjeđivao je Celje, a kad je bio u Celju, bilo je obrnuto. Zato će biti vrlo zanimljivo, kako će izgledati Nexe protiv Zagreba i na drugim frontama. I veselim se, da ću moći čak i prokomentirati neke utakmice Sehe na Šport TV.

P.S. Žika i njegov gost Luka Žvižej su prije nekoliko sedmica obećali, da će napraviti jedan podkast o tome, kako Luka imitira Dejana Perića. Predlažem, da uključe i kako je majstorski skinuo Branka. ;

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *