KOLUMNA: Vardar - mašina koja se ne gasi - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize KOLUMNA: Vardar – mašina koja se ne gasi

KOLUMNA: Vardar – mašina koja se ne gasi

zika.bogdanovic
5 komentari

PIŠE: Žika Bogdanović

Možda Vezuv proključa već noćas, možda sutra plate na Balkanu budu 2000 evra, možda posle toga i Kil osvoji Skoplje, ali jedna generalna istina rukometnog sveta na današnji dan 22.4.2018 glasi – jedino finale koje zaslužujemo 27. maja u Lankses Areni je Vardar – Pari Sen Žermen.

Nema ništa slučajno u ovakvoj pobedi Vardara u najvećem rukometnom domu u Evropi – mitskoj Šparkasen Areni. Sreća, ofucano rečeno, prati hrabre, ali na tu istinu su osuđene sve generacije novinara, i pre naše, i posle.

Kada vodeća bekovska trojka Borozan – Cindrić – Kristopans prvi gol postigne u 35. minutu. Kada golovi iz kontranapada praktično ne postoje. Kada vas protivnik nadigra u tranziciji, isprebija u pozicionom napadu sa vazda nevinim Vinčekom, kada Arpad Šterbik ostane u senci Niklasa Landina, obično i ne morate da gledate u semafor kako biste zaključili da ste izgubili!?

VARDAR BLIZU KELNA: Makeda za muk u “Šparkasen Areni”

To sa timom koji vodi Raul Gonzales nije slučaj.

Nema te buke nemačkih penzionera koja će uliti „vodu u uši“, nema gubitka samopouzdanja i kontrole. Nema igranja na mahove, kako je to slučaj sa „Zebrama“. Nema paljenja, pa gašenja Nilsona, Bilika, Zarabeca, Vujina, već jedan nivo ispod koga se može otići mehanički, ali ne i suštinski. Vardar je mašina koja ne pregrejava. Uključi se u svlačionici, isključuje se na putu za aerodrom.

Neverovatno je kako svaki pojedinac u Vardaru, u sekundi posle svoje greške, zna gde je i zašto pogrešio. Takav stepen uigranosti i poznavanja svog posla od ove grupe igrača čini jedan od najboljih timova decenije. Ima dosta njih koji nisu svetska klasa i verovatno nikada neće ni biti, ali simbioza svega, čini ih velikim i protiv većih individualaca od njih.

Jedini adut Kila za Skoplje je da se Domagoj Duvnjak sutra probudi kao onaj dečkić iz 2013. godine, da povede napad i odbranu, preseče pet lopti, a 10 puta padne sa tri metra visine na glavu, ustane, otrese prašinu i nastavi dalje. Bojim se da takvog Duleta do kraja ove sezone nećemo gledati.

Od Vardara možemo videti još dosta. Ovo nije sve, nije 100%…

Možda vam se dopadne

5 komentari

zoran 22/04/2018 - 20:01

Ovo je tvoj najbolji komentar, sve je tacno, ruska krila ne igraju na velikim takmicenjima, Makeda i Canjelas uopste nisu u prvom planu u Sapnjolskoj, Borozan je u krizi, ali ovo je masina koja kad bi bila u formi, Kil bi bio za potsmeh. Vardar moze puno vise a Kil mozda malo bolje. Imam privilegiju biti prisutan u nedelju na revansu!

Odgovori
Alek 22/04/2018 - 20:17

ZIKA BOGDANOVIC – Ziva legenda ovih prostora…

Odgovori
Горан 22/04/2018 - 20:24

Вардар Шампион

Odgovori
Dushko Spirovski 23/04/2018 - 14:45

Ќе биде тешко и во реваншот, но силата на Вардар реално ја опиша г-динот Богдановиќ, поради кое сите љубители на ракометот сме му благодарни.

Odgovori
EdnaDUMA 25/04/2018 - 21:59

GAZI, GAZI, GAZI VARDARE, VARDAREEE, VARDAREEE

Ja mislim da Raul dize polako formu za F4

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball