Balkan-Handball.com

KOLUMNA Žike Bogdanovića: Tajna Bilalovog sakoa…

Kada krene cirkus veliko takmičenje najteže je odrediti šta su to najjači utisci. O svakom bi se dalo po nešto, a onda bi raja rekla „Dečko piši roman, nemamo mi vremena za te tvoje traktate“. I sada, ne znam odakle da krenem, a gde da završim. Da li od Dimeta makedonskog fizioterapeuta koji probija ukrajinske barikade ne bi li saznao taktiku (angažovaće ga braća Rusi od narednog takmičenja 100%) i preneo generalu Brestovcu, onog Stojančetovog časa veštine protiv, za glavu viših ukrajinskih batinaša, koji mogu samo da mu navuku dres preko glave, jer da ga uhvate, malo teže, Kiretovog gola koji je opomena da mladi loše reaguju na pritisak i ne preuzimaju odgovornost…

I onog Nikolčeta Mitrevskog, najpocenjenijeg golmana u novijoj istoriji ovih prostora, čije su lepeze nešto najlepše što rukomet može da ponudi. Ni jedan upijač, ni jedan „slamdunk“, ne može da se meri sa čovekom od 180cm koji prvo skoči na tri metra od zemlje, pa onda u spuštanju zalepi rukom loptu od čoveka koji mu dotrčava u punom sprintu i uleće na metar od njega.

I da zamračimo malo, sa četiri igrača Makedonija ne može da igra turnir i neće ga dobro odigrati. Presporo ide tranzicija u MKD rukometu od starta koji je inagurisao Červar na SP 2017 pre tri godine. Nema više opravdanja za neke od momaka koji broje svoje peto veliko takmičenje.

A ako ćemo o lepom, onda je utisak večeri svakako stajling Bilala Šumana. Žali Bože grupe u kojoj je Bosna i Hercegovina. Ti momci bi što šta mogli u nekoj slabijoj, na nekom manje zahtevnom terenu. Ali ako je iluzorno očekivati da vidimo Buriće, Malinovića i društvo u glavnoj fazi, znamo gde će nagrada za najbolje obučenog selektora. I nije ovo neka sprdnja, jer u moru izgužvanih trenerki i ispijenih lica koje govore „ma pusti to što me gleda 10 miliona ljudi i što izgledam kao srušena šupa, nije mi ni do čega“, Šumanov odnos prema sportu i publici je osveženje. U košarci pišu kazne kada nema sakoa, a ovde kod nas te gledaju jesi li poludeo i kažu „prijatelju, diskoteka je levo od hale“.

A Norvežani bi mogli da pitaju ko je krojač, pa da brže bolje skroje jedan za Ljubu Obradovića i pozovu ga u goste u Trondhajm da zaplaši ove Portugalce, koji nisu znali da hodaju protiv Srbije u baražu pre godinu i po dana. Pojeo ih je onaj koji ih je i pravio. Neverovatno kako je smušeno izgledao Portugal tada sa istim selektorom, svaki polaz im je bio uništen, a gledajte sada, drže lekciju Francuzima.

A novi dan u Gracu trebalo bi da pokaže da su Belorusi ozbiljna reprezentacija. Hrvatska je u Zagrebu pre dve godine dobila na sve, samo ne na kvalitet, ali ni tog pritiska sa prošlog EURO turnira više nema. Srbija i Crna Gora. To će se igrati glavama. Šta god spremili Peruničić i Roganovića, „approach“ će pobediti. A za budale koji očekuju da će ovi momci isterivati nešto što nema veze sa sportom, poruka, ne bojte se, možete slobodno da promenite kanal…

2 Comments

  1. Pingback: Србинот Жика: Диме 100 % ќе го ангажираат браќата Руси за следното првенство - SPORTCLUB.mk

  2. Rukometas

    12/01/2020 at 15:21

    Svi smo budale… E moj gospodine jos si ti zelen.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *