Balkan-Handball.com

VARDAR SE RASPADA: „Sergej, kaži nešto!?“

Aktuelni osvajač EHF Lige šampiona, skopski Vardar, bukvalno se raspada u sred sezone pred očima svojih navijača i celokupne rukometne javnosti.

Tim koji je na ulice izveo desetine hiljada ljudi i bio ponos nacije sa dve krune EHF Lige šampiona 2017. i 2019. godine, kako stvari stoje, počeo je sa završnim osipanjem.

Od junske bajke do februarskog horora nije prošlo mnogo, kao ni od obećanja države, sponzora, da će pomoći klubu iz hale „Jane Sandanski“, da preživi, stabilizuje se, isplati dugove i ostane na približnom nivou.

Od toga izgleda nema ništa.

A armija navijača i celokupna domaća, ali i regionalna, evropska rukometna javnost čeka odgovor. Šta će biti sa Vardarom?

Kako Vardar u poslovima PR-a, i pored velikog uzleta i godina uspeha, nikada nije odmakao dalje od pukog amaterizma, kao ni većina ostalih stvari u organizaciji kluba, ne očekujemo puno ni sada.

Neko bi, međutim, morao da kaže šta je sada i šta će biti. 

Sergej Samsonenko je čovek koji je napravio „zlatno doba Vardara“ o kome već možemo, nažalost, pisati kao o prošlosti i ne bi trebalo da bude „bela vrana“,ni jedini odgovoran kada je u pitanju srozavanje ugleda skopskog tima.

To, međutim, ne oslobađa od odgovornosti da se ljudima ponudi istina. Ko je obećao, a nije ispunio? Šta je urađeno? Koliko je politika umešala prste? Vreme je da se otvore karte… 

NASTAVLJA SE… Atman napustio Skoplje, do kraja sezone u Spartaku iz Moskve!

One Comment

  1. Djordjevic

    12/02/2020 at 16:19

    A zasto isti kriterijume i profesionbalnu novinarsku etiku nemate kada je u pitanju srpski rukomet. Tu mudro cutite i izbegavate postavljanje teskih pitanja. A zasto?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *