"Volimo te, Sarač" - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize „Volimo te, Sarač“

„Volimo te, Sarač“

zika.bogdanovic
0 komentar

Život piše svoje, ne samo novinari. U medijima ne postoje dani žalosti, osim kada država naredi. Ovaj dan na Balkan-Handball.com će biti takav.

„Pobedio je, napustio teren, dao izjavu i otišao.“

Jedna, naizgled, prosto proširena rečenica, nešto što uzimamo zdravo za gotovo svi mi iz rukometa, sporta, nešto što je rutina, što je život, što se ponavlja svake nedelje.

Ovog puta neće biti reprize. Iako simbolike ima, utehe nema i neće je biti.

Da li je vreme da pričamo o tom rudarskom poslu trenera i bagažu koji on nosi, o životu koji živimo već godinu dana u kome olimpijska disciplina postade brojanje mrtvih, nepoznatih, poznatih, najmilijih…

Nemamo ništa od toga.

Smrt, kurva jedna, uvek je ispred nas, pa ma koliko i stavljali do znanja nekome da ga volimo, poštujemo i cenimo, posle tog momenta, utrkujemo se da propušteno nadoknadimo. A uvek ima nešto…

Tako i moja malenkost, i vaše malenkosti, i svi oni kojima je prošao kroz život, bilo kao idol, saradnik, saigrač, prijatelj, posle jedne neprospavane i teške noći, žude da mu kažu još nešto.

Sećam se kako si nas dočekao u Zadru 2009. godine, nas neke bezimene srpske novinare koji su upravo obavili jednu i jedinu šetnju gradom okruženi inspektorima u civilu koji su se pravili da su nam prijatelji. Upoznavanje i razgovor sa tobom bili su melem na te teške dane provedene u histeriji koja je pratila taj januar. Kako si nas razgalio, opustio, učinio da se osećamo kao kod kuće. I za taj momenat, koji je tebi bio nešto normalno, ovog jutra bih ti još jednom boldirao HVALA.

Do tada smo te znali kao igrača, jugoslovensku, pa hrvatsku legendu, od tog popodneva smo ti u CV dodali najveći ljudski format – vrlinu čoveka.

I svaki naredni je bio nadogradnja prethodnog. Doha, Krakov, Skoplje ili Zagreb. I nikada nije bilo utiska „stani mali da ti ja objasnim nešto“. Nikada iz tebe nije govorila visina svetskog i olimpijskog šampiona, kako to obično biva. Uvek je bilo jednostavno, a zanimljivo. Uvek si bio svoj.

Uz ovu poslednju fotografiju sa tvoje poslednje utakmice ostavljamo poruku.

Volimo te, Sarač!

FOTO: HRS

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball