ZLATOROG (polu)PRAZAN: Koga biste vi gledali? - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize ZLATOROG (polu)PRAZAN: Koga biste vi gledali?

ZLATOROG (polu)PRAZAN: Koga biste vi gledali?

zika.bogdanovic
0 komentar

Osamnaesti obračun nekadašnjih šampiona Evrope, Celja Pivovarne Laško i PPD Zagreb viđen je u subotu u Celju. O igri se još može i govoriti, ali igračima i trenerima je i za oprostiti, s obzirom da je sezona na početku, a olimpijsko leto iza njih. No, oni koji su sigurno zakazali, to su navijači. Balkan Klasiko, takvo nazvan duel slovenačkog i hrvatskog šampiona, nije slučajno postao „legendaran“, a osim dve ekipe koje su se devedesetih gurkale uz Barselonu na evropskom rukometnom pijedastalu, ton svemu davali su i navijači, odnosno, specifična atmosfera oko tih utakmica.

Umesto toga, na tribinama, prema izveštačima, 2000 gledalaca…

Šta se desilo u subotu u Zlatorogu, pitanje je za menadžment Celjana (koji ima zanimljive akcije), ali ne samo za klub. Teško je zaključiti da se narod prezasitio rukometa, ako se zna da je u pitanju otvaranje EHF Lige šampiona.

Teško je zaključiti da rukomet nije popularan, ako se zna da je rukometna reprezentacija Slovenije bila jedina iz ove zemlje na Olimpijskim Igrama u Riju, a da su brojke gledanosti (i na Balkan-Handball.com koji beleži rekordnu posećenost iz dežele“ bile odlične.

Teško je zaključiti da dolazak najvećeg celjskog rivala uz mađarski Vesprem, PPD Zagreb, nije dovoljno dobar razlog da se bude na tribinama.

Konačno, to je tim koji vodi slovenački selektor Veselin Vujović sa tri slovenačka reprezentativca, ali ni to nije bio magnet za publiku.

Jedna druga brada je prošle godine uspela da napuni Zlatorog – Nikola Karabatić sa PSŽ-om.

Jasno je da se hala u Celju ne puni više zbog momaka koji nose celjski dres, ali zabrinjavajuće je kada se vide poluprazne tribine na jednom ovakvom hepeningu.

Znamo, vremena se menjaju, vreme je smartfonova, ali oni nisu problem drugima da bodre i prate svoje klubove.

„Koga biste vi da gledate?“, pitanje je našeg kolege iz SIOL-a, Lojzeta Grčmana, i mi ga krademo za naslov.

FOTO: Slavko Kolar

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball