"MISTERIJA GOLGETER": Samo Kire i Kara preko 1.000, Moša preko 900, još četvorica u "klubu 800" - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize „MISTERIJA GOLGETER“: Samo Kire i Kara preko 1.000, Moša preko 900, još četvorica u „klubu 800“

„MISTERIJA GOLGETER“: Samo Kire i Kara preko 1.000, Moša preko 900, još četvorica u „klubu 800“

zika.bogdanovic
0 komentar

I dok nas Evropska rukometna Federacija i dalje drži u „kamenom dobu“ što se tiče statističkih parametara koje su pravo „meso“ za novinare i njihove tekstove, i dalje ručno ostaje da brojimo ko je koliko golova postigao u evropskim takmičenjima, dok o broju utakmica koje je jedan igrač odigrao za klubove, još uvek možemo samo da sanjamo.

Tako vam je to, prioriteti su drugačiji, ali „dovoljno smo ludi“ da nastavimo da peške, na prste, sabiramo golove najvećih zvezda našeg sporta, u nadi da će se neko dozvati pameti i napraviti softver koji će to sam računati.

Andrea Lekić je pre nekoliko dana postala treća rukometašica koja je prebacila granicu od 800 golova u EHF Ligi šampiona, a uskoro će to učiniti i Jovanka Radičević koja je posle vikenda na koti 789.

Kod muškaraca, šest igrača je, barem prema onome što EHF Liga šampiona ima na svom sajtu od 2002. godine, u „klubu 800“.

Najboljih strelac svih vremena EHF Lige šampiona je makedonski as Kiril Lazarov koji je postigao čak 1332 gola. Jedini koji je prebacio cifru 1000 pored Makedonca je „rukometni kralj“ Nikola Karabatić koji je sada na 1074 pogotka.

Iza njega je sada već „penzioner“ Momir Ilić sa 969, a na četvrtom mestu se nalazi rusko levo krilo iz skopskog Vardara, Timur Dibirov sa 884 gola.

TOP 5 se završava sa nekadašnjim srpskim reprezentativcem, desnim bekom Sportinga iz Lisabona, Markom Vujinom. „Tobdžija“ iz Bačke Palanke je postigao 841 gol (919 u svim evro kupovima), a približava mu se Mikel Hansen koji je trenutno na 821.

Poslednji koji je prebacio kotu 800, ali se nalazi u penziji, jeste Mađar Laslo Nađ sa 806 golova. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball