Najveći turnir na svetu - Partile Kup 2015 - zove vas u Geterborg - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Najveći turnir na svetu – Partile Kup 2015 – zove vas u Geterborg

Najveći turnir na svetu – Partile Kup 2015 – zove vas u Geterborg

zika.bogdanovic
0 komentar

Svaka rukometna zajednica ima svoju istoriju, nezaboravne trenutke i poznate rekorde, ali ponekad neke vrednosti i značaj ideje prevazilazi granice jedne države ili čak regiona. Ne postoji previše globalno poznatih rukometnih brendova izuzev najboljih timova, igrača ili velikih EHF i IHF događaja. Jedan od njih, koji je mesto okupljanja hiljada mladih rukometaša svakog leta je Partille KUP u švedskom Geteborgu.

Najveći svetski turnir mladih i dalje raste, a organizatori su i dalje gladni da omoguće nezaboravne rukometne trenutke svim učesnicima svakog leta. Ove godine Partille Kup će se igrati od 29. juna do četvrtog jula.

partille_historyPartille KUP se održava od 1970. godine. U 45 godina dugoj istoriji, Geteborg je pozdravio više od 400.000 rukometaša iz 90 zemalja. Kao da je reč o  rukometnom Diznilendu. Tokom turnira više od 4.000 mečeva će se odigrati u Geteborgu, ali PARTILLE KUP je mnogo više od rukometa.

Nedelja na Partille KUP-u počinje spektakularnom ceremonijom pred 14.000 gledalaca u prepunoj dvorani. Sjajna rukometna atmosfera u kombinaciji plesova, pesama i osmesima.

Atmosfera je naelektrisana, sa muzikom i plesom u kombinaciji sa povicima sa tribina. Nakon toga sledi odlazak u disko, gde igrači i igračice mogu slušati najbolje švedske Di džejeve i upoznati mlade kolege iz čitavog svega. Internacionalna atmosfera je ono što Partille Cup čini posebnim.

Kraj nedelje je rezervisan za finala. Mnogi učesnici podrazumevaju Partille Kup kao nezvanično omladinsko Svetsko prvenstvo. Velika je stvar pobediti u Geteborgu, posebno ako se ima u vidu broj ekipa i zemalja iz kojih dolaze ekipe – učesnice.

Prošle godine, Partille Kup je bio jedan od najvećih sa preko 1.000 ekipa, 21.000 igrača i igračica iz 41 zemlje. Za turnir koji počinje za četiri meseca već su prijavljene ekipe iz 34 države. Rekord bi mogao da padne:

– Većina timova se obično prijavi tokom februara i marta. TO što imamo ekipe već iz 34 zemlje je zaista zadovoljavajuće za nas kao organizatore. Kako stvari stoje, rekord bi ove godine mogao biti srušen – kaže Danijel Svenberg, koordinator turnira.

partille_bannerMisija Partille CUP je mnogo veća od 40 × 20 metara.

– Partille Cup je najpoznatije svetsko mesto okupljanja mladih rukometaša sa svih meridijana. Ovaj događaj kreira vreme u kome se mogu naći mladi ljudi sa svih krajeva sveta, različitih kultura i bekgrounda. Tokom turnira oni se socijalizuju, uče više jedni o drugima i stvaraju veće razumevanje. To je potpuno u liniji sa misijom Partile Kupa koja želi da širi rukomet globalno i ostane mesto okupljanja. Veliki broj nacija koje učestvuju na Partile Kupu je znak da uspevamo – iz godine u godinu – zaključuje Fredrik Anderson, generalni sekretar turnira.

Partile Kup 2015 čeka na vas.

OFFICIAL WEBSITE

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball