Humanitarni spektakl u Koperu: Oprostio se Nik Tominec - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Humanitarni spektakl u Koperu: Oprostio se Nik Tominec

Humanitarni spektakl u Koperu: Oprostio se Nik Tominec

zika.bogdanovic
0 komentar

Početkom nedelje u slovenačkom Koperu od aktivnog igranja rukometa oprostio se nekadašnji švajcarski i hrvatski reprezentativac, Nik Tominec. Tridesetdvogodišnje desno krilo Kadetena iz Šafhauzena okačilo je patike o klin u prisustvu velikog broja saigrača i prijatelja iz rukometa, ali i fudbala, kojim se Nik ozbiljno bavio u mlađim kategorijama.

Spektakl u hali Bonifika uveličala su imena poput Endija Šmida, Domagoja Duvnjaka, Luke Cindrića, Uroša Zormana, Deana Bombača, Mihe Zarabeca, Gašpera Marguča, Žarka Šešuma, Luke Marosa i mnogih drugih švajcarskih, hrvatskih, slovenačkih i srpskih reprezentativaca, a ekipe su predvodili Matjaž Tominec i Boris Denić u duelu koji je se igrao na trećine (dve rukometna i jedna fudbalska).

Celokupan događaj imao je humanitarni karakter u saradnji sa organizacijom Palčica Pomagalčićca, a kroz razne vrste igara sakupljeno je više od 20.000 evra. Posebno interesantna bila je licitacija za dres najboljeg košarkaša planete, Nikole Jokića iz Denver Nagetsa, koji je u Koper doneo njegov saigrač Vlatko Čančar.

  • Hvala puno svim prijateljima koji su prekinuli svoje odmore posle napornih sezona kako bi došli u Koper, ispoštovali mene, ali najvažnije podržali jednu lepu humanitarnu priču – sumirao je utiske Tominec.

Ono što je sigurno, Niku Tominecu rukometa neće faliti. Od nove sezone biće u ulozi direktora švajcarskog vicešampiona Kriensa iz Lucerna sa ciljem upostavljanja dominacije u nacionalnim okvirima.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball