Kada je rukomet na prvom mestu, sve ostalo je na pravom mestu – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Kada je rukomet na prvom mestu, sve ostalo je na pravom mestu

U rukometnom svetu sve je više informacija, a sve je teže povezati te informacije u jednu logičku celinu. Međutim, tu negde na Internetu pojavilo se mesto, koje može da vam pomogne – Handball Vortex (https://www.handballvortex.com).

Šta je Handball Vortex?

Handball Vortex je platforma, koja omogućuje plasiranje ekspertskog znanja iz oblasti rukometnog sporta. Kako?  Povezivanjem ekperata – trenera koji pružaju znanje i korisnika koji imaju potrebu za tim znanjem (treneri, sportski radnici i igrači). Do sada je bilo nezamislivo da na jednom mestu pronadjete treninge rukometnih stručnjaka, odgovore na najčešća rukometna pitanja i nedoumice, nova saznanja o oporavku, kao i o novim tendencijama psiholoških priprema.

Sadržaj dostupan na platformi predstavlja digitalizovana trenerska znanja i iskustva.  Šta to konkretno znači? Dostupne su metode učenja tehničko-taktičkih znanja u igri, metode vežbanja kojima se stimuliše razvoj kondicionih sposobnosti kao i savremene teorijske metode, psihosocijalne i takmičarske pripreme sportista i ekipe. Samoj platformi Handball Vortex pristup je omogućen sa svakog uredjaja, a pretraga i mogućnost pronalaska željene teme je vrlo jednostavna, izborom i filtracijom liste autora, tema, jezika.

Za koga je to?

Rezultati istraživanja, koje je predhodilo pokretanju platforme ukazali su na veliku potrebu za edukacijom u odnosu na praktično znanje. Rukometni treneri koji su učestvovali u istraživanju nedvosmisleno su ukazali na značaj kvaliteta sadržaja koji je neophodno da se ponudi. Bez obzira da li ste trener početnik, ili neko sa iskustvom u trenerskom poslu, treneri-autori nude kroz platformu svoja znanja i iskustva na odabrane teme, bez zadrške.

Koji su benefiti za korisnike?

Veoma je važno napomenuti da ovaj vid transfera zanja, kroz platformu, ne želi da se takmiči sa tradicionalnim pristupom  sportske edukacije (fakulteti, seminari, kursevi i dodatni edukativni matrerijal). Naprotiv, primarni cilj jeste da se upotpuni postojeća ponuda i omogući lakša trka sa resursom koga je sve manje – vremenom.

Osnovne karakteristike proizvoda:

 • Niska cena pristupa (većina ljudi ima pristup internetu)
 • Lakoća i sigurnost pristupa sadržaju platforme, kao i visok stepen pristupa preko interneta sa bilo kog uređaja (računar, tablet, telefon)
 • Dostupnost sadržaja 24/7 na svim uređajima
 • Mogućnost komunikacije “ekspert prema mnogima” sa bilo kog mesta u bilo koje vreme.
 • Ušteda vremena kao savremenog resursa
 • Fleksibilnost (mogućnost ponovnog pregleda sadržaja)
 • Premium proizvod po najpovoljnijoj ceni

Ko su treneri – autori?

Takmičenje je nešto što je svojstveno sportu i u tom kontekstu „leži“ i prirodna potreba trenera da uče i “kradu znanje” od trenera koji je ostvario vrhunski sportski rezultat. Određen broj autora na platformi pripada baš ovoj grupi.

Sa druge strane, u trenerskom poslu postoje izuzetno kvalitetni metodičari, koji su vrlo često u senci vrhunskih rezultata, a značajan su deo istih. Upravo takvi autori nude nešto drugačiji, ali izuzetno kvalitetan sadržaj. To su treneri koji su pre svega usmereni na razvoj i stvaranje vrhunskih sportista.

Još jedan važan cilj jeste da Handball Vortex postane digitalno rukometno čvorište. U tom kontekstu svi autori koji “imaju šta da kažu” imaće otvorenu mogućnost i logističku pomoć kako bi postali treneri – autori na platformi.

Kako korisnik stiže do sadržaja koji ga zanima?

To praktično znači, da svi proizvodi imaju identičnu formu, što predstavlja i određenu vrednost za korisnike, ali i znatno olakšava proces produkcije. Standardizovana forma podrazumevala bi:

 

 • Konceptualnu obradu izabrane teme
 • Metodičku preciznost u odnosu na izabranu temu u 2D dijagramu
 • Prikaz u 3D formatu izabrane teme
 • Mogućnost brze pretrage i filtriranja.
 • Otvorenost za brzu dvosmernu komunikaciju u svrhu zadovoljnog klijenta.
 • Mogućnost za dodatno i pravovremeno informisanje o novim sadržajima-proizvodima.

Kada se klijent odluči za kupovinu,  dobija e-mail potvrdu da je transakcija uspešno obavljena i dobija u toj potvrdi link ka zaštićenoj stranici sa prikazom celog proizvoda. Dodatnu vrednost za klijenta predstavlja standardizovana forma jer na taj način može da kreira svoju elektronsku bazu treninga.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *