Lino Červar poziva na Global Handball Summit 2023 - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Lino Červar poziva na Global Handball Summit 2023

Lino Červar poziva na Global Handball Summit 2023

zika.bogdanovic
0 komentar

Prvi Global Handball Sumit održaće se u Skoplju od četvrtog do osmog januara uz učešće velikog broja eminentnih gostiju iz svih oblasti rukometnog sporta. Jedan od njih biće i legendarni selektor reprezentacije Hrvatske, domaćoj publici poznat i po sjajnoj eri skopskog Metalurga, Lino Červar.

Olimpijski i svetski šampion veoma je zadovoljan zbog projekta koji će svoju realizaciju imati u pet dana u hali „Jane Sandanski“.

  • Ideja je odlična i neophodna u trenucima krize rukometne igre – kaže Červar koji će svim zainteresovanim trenerima koji se odluče za odlazak u Skoplje predavati o „Modelu vrhunskog rukometnog trenera“.

Červar je svestan da je mnogo toga na trenerima što se tiče budućnosti…

  • Razvoje rukometa kao igre treba prepustiti trenerskoj struci. U tom sa potpunosti uveren, a sve rukomet traži promene.

Olimpijski i svetski šampion vraća se u zemlju gde je proveo gotovo 10 godina radeći u Metalurgu, ali i reprezentaciji Makedonije…

  • Radujem se, to je jedina država u Evropi gde je rukomet sport broj 1.

Benefiti Global Handball Summita, prema mišljenju iskusnog stručnjaka, mogu biti veliki.

  • Po meni glas trenera, svih nas, ide u pravcu da se rukometna pravila moraju menjati, jer subjektivna interpretacija pravila je neprimerena i otvara prostor za manipulaciju. 

Još uvek imate vremena da se prijavite na Global Handball Summit

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball