Balkan-Handball.com

RIVA PLESALA U ZNAKU RUKOMETA: Završeno šesto golmansko leto u Splitu

Velikom feštom rukometa na splitskoj Rivi, završeno je šesto po redu izdanje ‘Međunarodnog kampa rukometnih golmana – UNIQA’. Bio je to nezaboravan doživljaj za brojne učesnike, ali i za male splitske rukometaše, koji su imali priliku  odigrati utakmicu mini – rukometa, te se okušati u izvođenju sedmeraca protiv Mirka Alilovića.

Nagrade najboljima, a osvojili su ih Luka Radovanović, Ana Jozić, Andrea Kačić Alesić, Marko Matijaš, Ilija Šuić, Anton Kaleb, Lana Petričević, Bože Terzić, Marina Kasalo, Marijana Blagajić, Bruno Ozretić, Adin Jašarević, Josip Čaljkušić i Toma Bošnjak, uručio je osvajač EHF Lige šampiona u dresu Kielcea, Marin Šego.

Posebni gosti na popodnevnom druženju bila su djeca iz udruženja ‘Down 21’, koja su učesnicima kampa zapevala prigodnu pesmu, nakon čega su se i oni uključili u izvođenje sedmeraca.

  • Ovakva druženja puno znače našoj djeci, stoga bih se zahvalila svim sportašima i organizatorima akcije, te izrazila nadu da ćemo se vidjeti i dogodine. Organizatori su nam najavili i financijsku donaciju nakon završetka kampa, i na tome bih im također zahvalila. Situacija je jako teška, sve što nam je potrebno za rad s djecom sami plaćamo, tako da nam financijska pomoć dobro dođe – kazala je Diana Vušković, potpredsednica i jedna od osnivačica udruženja ‘Down 21’.

Organizator kampa Mario Čaljkušić izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem kampa, koji je u svom šestom izdanju preseljen u Split.

  • Znali smo da će preseljenje u Split značiti veliki iskorak naprijed u radu i uvjetima, ali i da ćemo se suočiti s nekim sitnim problemima, koje smo morali rješavati u hodu. Bez obzira na sve, sudionici kampa redom su oduševljeni Splitom i onim što su naučili, te su najavili povratak i sljedeće godine. Mi ćemo se s naše strane potruditi da im iduće godine ponudimo još bolje uvjete, uz pomoć naših sponzora, ‘UNIQA osiguranje’, Grad Split, ‘Splitska banka’, ‘Last minute – renta a car’, ‘Galeb Omiš’, ‘Coca Cola’, ‘Molten’, ‘Studenac’, ‘Sport vision’, hotel ‘Dioklecijan’, ‘Zlatan Otok’, ‘Ožujsko pivo’, ‘Galaxy travel’ i poliklinika ‘Korak’, te donatora, TZ Splitsko – dalmatinske županije, TZ Splita, Županija Splitsko – dalmatinska i PSK.

split_alilovic_decaOve godine kroz kamp je prošlo preko 300 učesnika iz 32 zemlje, a svi su se redom željeli fotografisati s Mirkom Alilovićem, koji im je spremno izlazio u susret.  

  • Drago mi je da mogu pomoći u popularizaciji rukometa, pogotovo kad su u pitanju djeca. Tjedan dana je malo da bi mladi vratari savladali sve vještine, no prilika da upoznaju idole, da s njima treniraju, sigurno će mnogima biti dodatni impuls da ozbiljno prionu treningu nakon povratka kući – kazao je Alilović.

Trenerska postava i ove godine bila je impresivna, tokom kampa u radu s decom menjali su se osvajači Lige šampiona Marin Šego (Kielce) i Jelena Grubišić (CSM Bukurešt), ovogodišnji finalisti Lige prvaka Mirko Alilović i Roland Mikler (Veszprem), njihov trener Haris Porobić, potom Mirko Bašić, Vladimir Vujović, Vlatko Đonović, Nenad Rogulj, Nebojša Grahovac, Tomasz Błaszkiewicz,Vanja Radić, Karina Andersen Aas, Dino Špiranec, Duje Poljak…

  • Na žalost, situacija u rukometnim klubovima je takva da malo djece uopće imaju priliku raditi s trenerima vratara. Svi znamo koliko je važna uloga vratara u današnjem rukometu, i zato ovoj djeci rad u kampu jako dobro dođe. Prije svega da nauče vježbe, ali i da ih nauče pravilno izvoditi – kazao je Marin Šego.

Završni party organizovan je na terasi službenog hotela kampa – Dioklecijan u Splitu, a druženje uz dobru hranu i piće, te priče o rukometu, potrajalo je do kasno u noć. Da sport i umetnost mogu zajedno, potvrdio je jedan od učesnika Kampa, trinaestogodišnji Milan Begović iz Graca, koji je otvorio veče izvođenjem dve numere na klaviru.

PHOTO BY Jouni Lappi – Kuvastamo“

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *