Treneri na Master seminaru 2015 u Kragujevcu - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Treneri na Master seminaru 2015 u Kragujevcu

Treneri na Master seminaru 2015 u Kragujevcu

zika.bogdanovic
0 komentar

U Kragujevcu, u objektima hotela Šumarice, otpočeo je drugi modul Nacionalnog seminara Srbija 2015 za sticanje najviše evropske kategorije – master trener.Na seminaru učestvuje 40 trenera iz Srbije i inostranstva.

Učesnici seminara će tokom sedmodnevnih stručnih predavanja imati priliku da steknu nova znanja i veštine koje će im prenostiti eminentni sportski stručnjaci iz inostanstva : Paul Landure (EHF lektor iz Francuske), Peter Kovač (EHF lektor iz Mađarske) kao i predavači iz Srbije,sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda;prof.dr.Vladimir Koprivica, prof.dr.Milivoj Dopsaj i prof.dr Aleksandar.

Uz pomenute predavače teme će izlagati i sami učesnici seminara: Veselin Vuković, Marko Isaković, Nenad Puljezević i Vladan Jordović.Pored teoretskih i praktičnih predavanja biće organizovani i Okrugli stolovi na kojima će učesnici, zajedno sa predavačima a i međusobno diskutovati i razmenjivati znanja iz određenih oblasti.

Prvog dana , seminar je otvorio Prof.dr.Milivoj Dopsaj temom : Značaj i metode testiranja u sistemu treninga vrhunskih sportista.Izlaganje je izazvalo veliku pažnju slušalaca što se videlo po velikom broju pitanja po završetku izlaganja.U dvočasovnom iznošenju najrelevantnijih činjenica vezanih za navedenu temu ,predavač je naročito istakao važnost kontinuiranog testiranja i praćenja pokazatelja trenažnog procesa a na osnovu kojih se izrađuju odgovarajući standardi koji imaju široku primenu u planiranju trenažnog procesa.

U nastavku prepodnevnog programa Prof.Dopsaj je govorio o Tehnologiji selekcije u sportskim igrama iznoseći primere iz vaterpolo sporta , jednog od najuspešnijih timskih sportova u Srbiji.Na primeru velikog broja podataka koji su dobijeni sistematskim i kontinuiranim testiranjem vrhunskih sportista, izložio je primere selekcije vaterpolo reprezentacija mlađih kategorija tokom osmogodišnjeg perioda kao i uspešnih rezultata koje je takva selekcija donela tokom više godina.

Popodnevni program bio je rezervisan za EHF lektora,Paula Landurea.Stručnjak iz Francuske prvo je učesnicima seminara teoretski izlagao francuski model zonske odbrambene formacije 5-1, koja je galskim petlovima donela pregršt najsjajnijih odličja na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima.

U nastavku programa, uz demonstraciju igrača RK Radnički, Landure je u sportskoj dvorani demonstrirao metodologiju obučavanja pomenute odbrane ukazavši na osnovne tajne ove zonske formacije koji je grancuska reprezentacija dovela do savršenstva.

Program seminara se nastavlja u utorak,23.12.2015 godine serijom predavanja uvaženog lektora EHG,Paula Landurea.

Između napornih predavanja učesnici seinara uživaju u blagodetima hotela Šumarice a najpopularniji je tradicionalni švedski sto.

Drugi modul traje do ponedeljka ,28.12.2015 godine dok će se treći ,završni,održati u junu mesecu 2016 godine,kada će kandidati pred ispitnom komisijom EHF pokazati koliko su naučili tokom celokupnog ciklusa seminara.

izvor: rss.org.rs

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball