Balkan-Handball.com

Treneri se organizovali kroz ONLINE seminare

U teškom vremenu za sve nas, rukometni treneri su našli način da ne staju. Na ideju ONLINE okupljanja trenera došli su srpski treneri Dragan Đukić i Akim Komnenić. Ideja je da se okupi što veći broj trenera kako bi razmenjivali iskustvo u ovim teškim trenucima.

 • S obzirom da je sve stalo, i imamo dosta vremena u kućnoj izolaciji da se čovek posveti raznim stvarima, i pored porodice rukomet je moj život pa deo vremena ide i njemu. Dragan Đukić me je pozvao da učestvujemo u ONLINE rukometnom seminaru koji organizuju Italijani i jako nam se svideo koncept pa nam se “rodila“ ideja da mi napravimo nešto novo za srpski rukomet i zaista je neverovatno dobro krenulo. Kupovinom prve licence za aplikaciju ‘’ZOOM’’ imali smo mesta za 100 učesnika i prvo okupljanje je bilo 27. marta gde je Dragan Đukić delio svoje iskustvo na temu “Priprema za utakmicu“ U narednih 48 sati, broj prijavljenih trenera je porastao na 225 uz komentare da je ovo izvanredna ideja. Kako bi svima udovoljili uzeli smo licencu za 500 učesnika i sada nesmetano možemo da održavamo ONLINE okupljanja. Istakao bih da je ovo naravno potpuno BESPLATNO za sve učesnike, ističe Komnenić.

 • Uspeli smo da okupimo veliki broj trenera i zaista sam srećan što je ovako nešto krenulo iz Srbije, otuda i naziv “Dani Srpskog rukometa“ iako bi moglo slobodno da se kaže EX-YU obzirom i na veliki broj prijavljenih trenera iz regiona.
  ONLINE Razmena iskustava se održava ponedeljkom, sredom i petkom u istom terminu od 18:00 časova. U ponedeljak smo imali “okrugli sto“ na temu Specifičnosti različitih škola rukometa, gde je ideja da srpski treneri koji žive i rade u inostranstvu prenesu svoja iskustva, pa smo se opredelili za Oliveru Kecman koja već 24 godine živi i radi u Danskoj, zatim Danijel Anđelković iz Francuske, Aleksandar Brković – Izrael i Vladan Jordović iz Mađarske. U planu su još Mihailo Radosavljević na temu rada sa golmanima, Slobodan Aćimov na temu fizičke pripreme, Bojana Jeličić Psihologija, zatim Vladan Matić, kao i treneri gosti Nenad Šoštarić i Dragan Adžić, a svakao planiramo poziv i mnogim drugim iskusnim stručnjacima, koji su već i deo ovoga. Ideja nam je da obuhvatimo što šire polje iz struke.

3 Comments

 1. Niko

  02/04/2020 at 09:15

  Da li je moguce da se vide te konsultacije i za one koji nisu pozvani a ni prijavljeni a koje to interesuje
  hvala

  • Milos

   02/04/2020 at 13:45

   Prvo ideja ja dobra, drugo Dragan Djukic odrzao prvo i jako lose predavanje. Trece Jordovic nije drzao predavanje. I cetvrto uradjeno da bi se pomenuti reklamirali, sto im je prvo i osnovno sto uvek rade pravi prodavci magle.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *