Zdravko Zovko novi trener Šiofoka – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Zdravko Zovko novi trener Šiofoka

Dobro poznato trenersko lice sa naših prostora, Zdravko Zovko novi je trener mađarskog Šiofoka. Hrvatski stručnjak koji odlično govori mađarski usled sedam godina na klupi Vesprema i zatim angažovanja u više klubova u Mađarskoj, preuzeće iznenada posao u ambicioznom, ali ipak malo nesređenom Šiofoku posle otkaza koji je dobio norveški trener Bent Dahl. 

Na početak rada sa ekipom, Zovko će ipak malo sačekati pošto će Šiofok narednih deset dana provesti u karantinu jer je jedna igračica pozitivna na COVID-19. Zbog toga je Šiofok već odložio dve utakmice u prvenstvu, a izvesno je da će se odložiti i treća. 

Zovko je čak 16 puta osvajao titue prvaka i 15 puta nacionalne kupove u klubovima u kojima je radio. Osvojio EHF kup u sezoni 2015/16 sa Dunaferom, da bi zatim bio deo stručnog štaba Đera u osvajanju Lige šampiona. Pre toga je vodio Podravku (stigao do TOP 8 u Ligi šampiona) i rusku Zvezdu, kao i hrvatsku žensku reprezentaciju, ali je do najvećih rezultata došao sa rukometašima Zagreba (2x prvak Evrope) i muškom reprezentacijom Hrvatske (bronza u Portugalu i srebro na Islandu).

Tri puta je biran za najboljeg trenera u Hrvatskoj. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *