Liščević ljuta na dansku TV2: "Hvala za motivaciju, znam kako gledate na Srbe" - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEHF EURO 2020 - ŽENE Liščević ljuta na dansku TV2: „Hvala za motivaciju, znam kako gledate na Srbe“

Liščević ljuta na dansku TV2: „Hvala za motivaciju, znam kako gledate na Srbe“

Zorica Radojkovic
0 komentar

U jeku neizvesnosti oko karantina i odigravanja utakmice sa Holandijom, „stručnjak“ sa danske televizije TV2, Bent Nyegaard dao je sebi za pravo da pozove evropsku rukometnu federaciju da izbaci Srbiju sa turnira zbog „opasnosti širenja zaraze“. Iako je samo dva dana ranje isti problem imala i Rumunija, njih Danac nije potencirao kao problem već se usmerio na Srbiju.

Prvi odgovor je stigao od urednika Handball-Planet.com u vidu teksta sa naslovom „Bente da li si vrhunski epidemiolog ili bivši rukometni trener“ a sinoć ni Kristina Liščević tokom davanja izjava u miks zoni nije propustila priliku da se obrati Bentu pošto su je već iz pomenute televizije zaustavili da prokomentariše magičnu pobedu protiv Holandije.

Razgovor je ipak otišao u drugom pravcu pošto je Kiki bila jako oštra: 

-TV2? Da budem potpuno, ali potpuno iskrena, jako sam ljuta i razočarana. Znam kako ljudi gledaju na Srbe. Misle da su prevaranti i da rade loše stvari, ali jedno morate da znate. Mi nikada nećemo varati kada je zdravlje u pitanju. To je prvo. A drugo, želim da zahvalim Bentu što nam je dao veliku motivaciju. Kada neko o našoj zemlji govori u negativnom kontekstu, mi ćemo dati apsolutno milion posto sebe da dokažemo da grešite i da ste imali pogrešno mišljenje. Mi volimo da igramo rukomet kao i svi, volimo da igramo za našu zemlju i volimo da je predstavimo na najbolji mogući način.“

Na pokušaj pravdanja novinara da ta izjava nije usmerena „protiv Srbije“, Liščević je ponovo poentirala:

-Rumunija je imala isti problem i ostala je na turniru. Niko je nije izbacivao sa prvenstva u medijima. Mislim da imamo pravo da očekujemo isti tretman, testirane smo negativno toliko puta. Bila sam negativna pet puta zaredom i bila zatvorena danima u sobi. Zašto ne bih imala pravo da igram?

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball