Balkan-Handball.com

Norveška preokretom do velikog finala, za zlato sa Francuskom!

Ubedljivo najteža prepreka ka putu do finala za moćnu Norvešku bioje polufinalni rival, selekcija Danske. Domaćin turnira je, predvođen Sandrom Toft na golu, prvi put na turniru doveo svog skandinavskog protivnika u situaciju da juri rezultat, ali su izabranice Torira Hergeirsona i tada pokazale izuzetnu snagu i preokrenule u drugom poluvremenu – 27:24 (10:13).

Finalni meč između Norveške i Francuske na programu je u nedelju od 18.00, dok će utakmica za treće mesto između Hrvatske i Danske početi istog dana od 15.30.

Dobra odbrana i sjajna Toft svele su impresivni norveška napad na svega deset golova u prvom poluvremenu. U finišu tog dela igre Danska je vodila sa 13:9 i delovalo je da može iznenaditi favorita. 

Međutim, u nastavku se sve okrenulo – ono što je Toft u prvom, Katrin Lunde radila je u drugom poluvremenu. Veteranka je bila najbolja kada je bilo najvažnije i pogurala svoj tim ka preokretu, na koji se dugo čekalo.

Posle pogotka Bidstrup za 14:10 na otvaranju drugog poluvremena, usledila je serija Dale, Herem, Kristiansen i Oftedal za izjednačenje, a poslednjepomenuta rukometašica je nešto kasnije pogodila za vođstvo svog tima 16:15. Danska je odmah preokrenula i održavala gol prednosti do 44. minuta, kada je rezultatska klackalica ponovo prevagnula na suprotnu stranu. 

Ključan je bio period od 52. do 58. minuta, tokom kojeg Danska nije dala gol, a Norveška serijom 4:0 pobegla na nedostižnih 27:22. 

NORVEŠKA: Nora Mork 6, Stine Oftedal 4, Kari Dale 4, Henny Reistad 3, Veronica Kristiansen 2, Stine Skogrand 2, Camilla Herrem 2, Sanna Solberg 2, Malin Aune 1, Marit Frafjord 1.

DANSKA: Mia Rej 7, Trine Østergaard 3, Line Haugsted 3, Lærke N. Pedersen 2, Rikke Iversen 2, Anne Mette Hansen 2, Kathrine Heindahl 2, Louise Burgaard 1, Mie E. Højlund 1, Kristina Jørgensen 1.

Mandatory Credit © Anze Malovrh / kolektiff

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *