SKINULE PROKLETSTVO IZ VARAŽDINA! Prva pobeda Hrvatske posle šest godina! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

SKINULE PROKLETSTVO IZ VARAŽDINA! Prva pobeda Hrvatske posle šest godina!

Posle šest godina reprezentacija Hrvatske raduje se pobedi na velikom takmičenju! Dvanaestog decembra 2014. završila se neslavno era jedne odlične generacije predvođene Andreom Penezić i nekolicinom sjajnih igračica. San da pred svojim navijačima urade isto ono što je Srbija godinu dana ranije uradila u Beogradu osvajanjem srebra na SP 2013, razbio se u paramparčad u Varaždinu, gde je Hrvatska već posle prve faze morala da završi takmičenje na EURO 2014.

Pirova pobeda nad Holandijom 31:27 u poslednjem kolu preliminarne faze označila je početak teškog perioda za ženski rukomet u kome su se ređali samo porazi. O plasmanima na Svetska prvenstva nije bilo reči od tada do danas, dok su na Evropskim prvenstvima 2016. i 2018. Hrvatice završavala kao poslednjeplasirane 16. bez osvojenog boda.

I kada je to tek spadalo u domen naučne fantastike, selektor Nenad Šoštarić je sa kombinovanim sastavom bez nekoliko igračica iz Podravke, i u eri odlazaka devojaka iz nacionalnog tima, uspeo da upiše prvu selektorsku pobedu sa novom generacijom devojaka. Pala je Mađarska 24:22 i otvorio se put u dosta teškoj grupi sa selekcijama Srbije i Holandije.

Šest godina dugi post je završen.

Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *